21 Ιαν 2011

Συνάντηση Φαρμάκη- Δέδε

   
Τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γ.Δέδε επισκέφθηκε την Παρασκευή 21/1/2011 η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κ.Φαρμάκη-Γκέκη. Ο κ. Δέδες αφού ευχαρίστησε την κ.Κ.Φαρμάκη για την ανταπόκρισή της να πραγματοποιηθεί... αυτή η συνάντηση επεσήμανε τη σημασία που έχουν αυτές οι συναντήσεις για την ανάδειξη και την από κοινού επίλυση των προβλημάτων της Κορινθίας.
   Η κ. Φαρμάκη παίρνοντας το λόγο τόνισε τα εξής:
«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη  κ.Γιώργο  Δέδε, πάνω σε όλα τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Κορινθία και για τα οποία μπορούμε να αναπτύξουμε κοινές δράσεις, έτσι ώστε να δρομολογήσουμε την επίλυση τους. Εξετάσαμε ζητήματα, όπως είναι ο εθνικός δρόμος Κορίνθου- Πάτρας σε συνάρτηση με την κατασκευή του προαστιακού. Είναι γνωστό ότι η κατασκευή των  δυο αυτών διόδων έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα σε όλη την Κορινθία. Είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να δούμε και με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Εγγείων Βελτιώσεων, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές εκθέσεις και να μπορέσουμε και εμείς από την πλευρά μας να τα αναδείξουμε στα αρμόδια υπουργεία, να προκαλέσουμε και την επίσκεψη των αρμόδιων υπουργών στον νομό, ώστε να δουν από κοντά  τα προβλήματα αυτά και να προωθηθεί η επίλυσή τους . Στο εγγύς μέλλον επίκειται ούτως ή άλλως μια αναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων αυτών και κυρίως της σύμβασης για την οδό Κορίνθου-Πάτρας, και εκεί θα συζητηθούν πάρα πολλά, όπως το θέμα των διοδίων μέχρι και την πορεία της μελέτης κατασκευής. Επίσης, θα εξεταστεί και η πορεία των απαλλοτριώσεων καθώς και  ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον προαστιακό και την κατασκευή του, τα οποία  θεωρώ ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, σε  συνεργασία με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε και να δώσουμε τις αναγκαίες λύσεις, ώστε να μην δημιουργούνται φαινόμενα πλημμύρας ή κακοτεχνίες σε όλο αυτό το δίκτυο .
   Ένα δεύτερο θέμα που συζητήσαμε  και το οποίο, επίσης, βάζουμε σε προτεραιότητα είναι το θέμα της διάβρωσης των ακτών . Είναι ένα ζήτημα για το οποίο πραγματικά σας λέω προσπαθώ όλο αυτό το διάστημα της κοινοβουλευτικής εμπειρίας μου να προκαλέσω το ενδιαφέρον των αρμοδίων, προκειμένου να δοθεί λύση τουλάχιστον για τις επείγουσες περιπτώσεις. Δυστυχώς υπάρχουν αρμοδιότητες που αλληλοκαλύπτονται και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Υποδομών.Σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο θα λάβω όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.»
   Συνεχίζοντας την παρέμβασή της η κ.Φαρμάκη επεσήμανε την ανάγκη για μια ευρύτερη συνεργασία που θα προωθήσει μια άλλη θεώρηση για την διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, ώστε να αντιμετωπιστούν  αυτές οι επείγουσες περιπτώσεις. Επίσης η κ. Φαρμάκη αναφέρθηκε στο νέο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης επισημαίνοντας ότι στο αρχικό του στάδιο αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες και να ανταποκριθούν στην αποστολή που τους θέτει ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης .
   Τελειώνοντας την παρέμβαση της η κ. Φαρμάκη επισήμανε ότι η σημερινή συνάντηση δεν ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση αλλά ήταν μια συνάντηση ουσίας και εργασίας. «Στις προθέσεις μας είναι να πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον και άλλες ανάλογες συναντήσεις προκειμένου να αναδείξουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κορινθία μας προς όφελος τον Κορίνθιων πολιτών.»
   Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέδες, αφού ευχαρίστησε την κα. Φαρμάκη για την άμεση ανταπόκριση της να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση επεσήμανε:
   «Θέλω να τονίσω και εγώ ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση ουσίας και εξετάσαμε πάρα πολλά θέματα που απασχολούν την Κορινθία . Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για την περιφερειακή ηγεσία, τον κ. Πέτρο Τατούλη, τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση αυτή την εποχή και έχουν κύριο πεδίο αναφοράς τον νομό μας , όπως είναι η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, έχουν τεράστια σημασία για την ευρύτερη περιοχή και την Πελοπόννησο . Αυτοί οι οδικοί άξονες έχουν μεγάλη αναπτυξιακή σημασία, είναι έργα που τα θέλουμε , είναι έργα που θέλουμε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα, αλλά θέλουμε να γίνουν με άρτιο τεχνικά τρόπο και χωρίς επιπτώσεις στα έργα υποδομής που υπάρχουν στον νομό μας . Η κυρία Φαρμάκη μας ενημέρωσε για τις κυβερνητικές προθέσεις και τις κυβερνητικές  πρωτοβουλίες που θα παρθούν.
   Παράλληλα, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μεταξύ μας και με όλους τους πολιτικούς παράγοντες, προκειμένου να διεκδικήσουμε και να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Με την κ. Φαρμάκη εξετάσαμε πολλά ζητήματα μεταξύ αυτών είναι και το θέμα της  διάβρωσης των ακτών, στο οποίο απαιτείται μια αλλαγή πολιτικής απέναντι σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα για την παραλιακή Κορινθία . Η διάβρωση των ακτών αποτελεί άμεση επικινδυνότητα για το σύνολο των κατοίκων της παραλιακής ζώνης όχι μόνο της δυτικής Κορινθίας, αλλά από τα Μαύρα Λιθάρια έως την Κόρινθο . Αυτό το θέμα είναι άμεσης προτεραιότητας και θέλουμε να συνεργαστούμε σε ένα κοινό μέτωπο, το οποίο θα είναι μέτωπο διεκδίκησης και  πρωτοβουλιών για την άμεση αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».
   Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Δέδες τόνισε «η διάθεση μας είναι μια ευρύτερη συναίνεση, μια ευρύτερη συνεργασία και η σημερινή παρουσία της κ. Φαρμάκη σηματοδοτεί ένα ευρύτερο πλαίσιο μόνιμης διαρκούς συνεργασίας για τα κορινθιακά και πελοποννησιακά ζητήματα».
.