28 Δεκ 2010

Ορκωμοσία..one man show!



Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε  η τελετή της ορκωμοσίας του δημάχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού και του νέου δημοτικού συμβουλίου ,στο κατάμεστο  δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου..
Η αποψινή εκδήλωση τα είχε όλα...

Τον δεσπότη συνοδευόμενο απο τους ιερείς, που όρκισε το δήμαρχο και τους νέους πολυάριθμους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλος   ..
Είχε όλη την πολιτική ηγεσία του νομού ,του υπουργού προεξάρχοντος , τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τούλη,τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε,τους  εκλεγμένους  περιφερειακούς  συμβούλους  ,τους νέους και παλιούς  δημάρχους του νομού,παλαιούς  δημάρχους  της Κορίνθου.. 
Η πρωτεύουσα εισέρχεται στην Καλλικρατική εποχή ..
Ο δήμος Κορινθίων ισχυροποιείται σημαντικά κι αυτό φάνηκε και απο τον συμβολισμό των αποψινών παρουσιών..
Ο δήμαρχος της Κορίνθου,οι δήμαρχοι των μητροπολιτικών δήμων, αποκτούν αρμοδιότητες σημαντικές,η ισχύς τους μεγαλώνει ..
Και ο συμβολισμός του αποψινού τελετουργικού ήταν κι εδώ εμφανής..
Στην αποψινή ορκωμοσία του δημάρχου Κορινθίων ,δεν είχαμε χαιρετισμούς των υψηλών προσκεκλημένων , όπως τις συνηθίσαμε όλο αυτό το διάστημα ..
Απόψε μίλησε ο δήμαρχος ο Αλέξανδρος Πνευματικός. ...
 Ο οποίος εξ αρχής ,απευθυνόμενος προς όλους όσους κατέχουν εξουσία,δεν χαρίστηκε σε κανέναν!
Αναφερόμενος στην διαχείριση των απορριμμάτων προειδοποίησε τον Πέτρο Τατούλη πως δεν θα τον περιμένει για  πολύ να λύσει τον γόρδιο δεσμό..
Στον Πάνο Μπεγλίτη που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση ,αναφέρθηκε στο λιμάνι  και στα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας..Προειδοποίησε πως εαν  η κυβέρνηση δεν τα λύσει, θα βρει την ισχυρή αντίδραση του δήμου !
Ο Πνευματικός απόψε άνοιξε και πάλι τα μεγάλα θέματα και φάνηκε αποφασισμένος να ανοίξει μέτωπα και να προβεί σε ρήξεις μεγάλες,εάν κάποιοι θέσουν τις προτεραιότητεςτης Κορίνθου σε λίστα αναμονής..