28 Δεκ 2010

Π.Μπεγλίτης ¨"Θα είμαι δίπλα στο νέο δήμαρχο και στους νέους συμβούλους της Σικυώνας



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Σικυωνίων, κ. Σπύρου Σταματόπουλου, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιάτο. Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μπεγλίτης....
ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δήμαρχο και τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της περιοχής, της Κορινθίας και της ίδιας της χώρας. «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε όλοι, ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που έχει αναλάβει ο καθένας ,συλλογικά αλλά και ατομικά, να συμβάλουμε στην υπέρβαση αυτής της κρίσης. Να συμβάλουμε σε μια νέα προοπτική για την Ελλάδα. Ευτυχώς που στην ιστορία, στην πολιτική αλλά και στην ζωή μας, οι καταστάσεις δεν εξελίσσονται καρμικά. Υπάρχουν περίοδοι ανάτασης και περίοδοι κρίσης. Και σήμερα, για την πατρίδα μας και τον λαό μας, για όλους μας, αυτό που επείγει είναι ένας βαθύς συλλογικός και ατομικός αναστοχασμός. Για το τι θέλουμε ως χώρα, τι θέλουμε ως λαός, για το πού θέλουμε να βρεθεί η πατρίδα μας  στα επόμενα χρόνια, πώς θα σταθεί στα πόδια της και κυρίως πώς, και πάλι αναζωογονημένη, ισότιμα, θα παίξει το ρόλο της στην Ευρώπη και στην Περιφέρεια μας. Είναι ένας αναστοχασμός που θα μας οδηγήσει σε μια αλλαγή μοντέλου ζωής, σε μια αναθεώρηση πολλών από τα δεδομένα κι αυτονόητα,τα οποία πρέπει σήμερα και πάλι να υπερασπιστούμε», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.
Και συμπλήρωσε: « Στην ζωή μας δεν είναι τίποτα αυτονόητο. Αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και βεβαίως για τους νέους  αυτοδιοικητικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής,πρέπει να ξανασκεφθούμε πολλές από τις πλευρές ενός μοντέλου καταναλωτικού που κυριάρχησε τα τελευταία 35 χρόνια. Να ξαναβρούμε τις θετικές πλευρές της ελληνικής ζωής, της ισορροπίας ανάμεσά μας. Πρέπει, με άλλα λόγια, να ξανασκεφθούμε πώς θέλουμε να ζήσουμε και πώς θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας».
Αναφερόμενος στο έργο και την ευθύνη της νέας δημοτικής διοίκησης, ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε: «Απαιτείται μεγάλη δύναμη, μεγάλη συλλογική και ατομική προσπάθεια για να προχωρήσουμε όλοι μαζί , όλοι οι θεσμοί , σε μια βαθιά ρήξη με τα μοντέλα του παρελθόντος. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση και για τη νέα δημοτική αρχή, για το νέο δήμαρχο, για τους νέους συμβούλους. Η πρόκληση του 2011 και η εντολή που τους δίνουν οι πολίτες είναι μεγάλη. Είναι κάτι περισσότερο από το «αρχή άνδρα δείκνυσι» των προγόνων μας. Είναι η μεγάλη ευθύνη όλων μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, εθνικά και τοπικά, υπερβαίνοντας  τους ίδιους τους εαυτούς μας, για να αντεπεξέλθουμε στο ύψος των περιστάσεων. Οι ευθύνες σας, αγαπητέ δήμαρχε, είναι μεγάλες. Είναι οι ίδιες ευθύνες που έχουμε κι εμείς, σε ένα άλλο επίπεδο, πιο κεντρικό, πιο πολιτικό. Οι πολίτες έχουν προσδοκίες. Έχουν προβλήματα. Την ελπίδα τους πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή. Με έργα και πράξεις. Να σταθούμε δίπλα τους, δεχόμενοι τον δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο, δεχόμενοι την κριτική. Όλοι μαζί ,πλειοψηφία και μειοψηφία, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και μας ενώνουν. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».
Και κατέληξε: «Πέρα από την συγκυρία της πόλωσης της προεκλογικής περιόδου, σήμερα ανοίγεται μια νέα περίοδος για την Σικυώνα, για το Κιάτο, για τα δημοτικά διαμερίσματα, παράλια και ορεινά. Είμαι βέβαιος, γνωρίζοντας το δήμαρχο, γνωρίζοντας πολλούς από τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, ότι θα αναλάβετε αυτήν την ευθύνη. Θα απαντήσετε θετικά κι εποικοδομητικά στην πρόκληση. Από την πλευρά μας, θα σταθούμε δίπλα σας. Θα σταθούμε δίπλα στο δήμο, στη δημοτική αρχή, για να λύσουμε τα πολλά σωρευμένα προβλήματα που έχει η τοπική κοινωνία. Γιατί αυτή είναι και η εντολή των πολιτών. Γιατί αυτή είναι η ευθύνη μας, μέσα από την υψηλή δημοκρατική νομιμοποίηση των πολιτών, από τις εκλογές του Νοεμβρίου».