8 Δεκ 2010

Αντισυμβατικά εγκαίνια με κοσμοσυρροή



Κάτι διαφορετικό συνέβαινε χθες το βράδυ στον αριθμό 107-109 της λεωφόρου Συγγρού, εκεί όπου βρίσκεται ένα καινούργιο επταώροφο κτίριο υψηλής αρχιτεκτονικής, «ντυμένο» με λευκές μαρμάρινες οριζόντιες περσίδες που την ημέρα αντανακλούν το φυσικό φως, ενώ το βράδυ ο φωτισμός αποκαλύπτει το εσωτερικό.
 
Η κοσμοσυρροή αφορούσε την πρώτη ημέρα των διήμερων εγκαινίων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ενός οργανισμού που αναμένεται να αλλάξει το πολιτιστικό τοπίο της πόλης. Το πρόγραμμα προβαλλόταν στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας....
Κάρολου Παπούλια, υπουργών και πολλών πολιτικών, καλλιτεχνών, παραγόντων της επιχειρηματικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής μπορεί να έδωσε έναν έντονο τόνο επισημότητας, ωστόσο η ίδια τελετή και ό,τι άλλο είχε προετοιμαστεί με άποψη και προσοχή ήταν μακριά από τα συμβατά εγκαίνια που έχουμε συνηθίσει.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου είπε πως «η «Στέγη» φιλοδοξεί να είναι ο χώρος που θα αναδείξει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, αυτόν που αναπτύσσεται σήμερα».

Ο σχεδιασμός των εγκαινίων από τον αντισυμβατικό Μιχαήλ Μαρμαρινό ήταν μία πρώτη απόδειξη.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr