8 Δεκ 2010

Με βαριά ήττα το ευρωπαϊκό «αντίο» του Παναθηναϊκού


Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε ούτε στην Κοπεγχάγη. Η ομάδα του Φερέιρα δέχθηκε τρία γκολ και γνώρισε μια ακόμη βαριά ήττα.
Το τελικό 3-1 για την Κοπεγχάγη γεμίζει πληγές τους «πράσινους». Οι Δανοί πέρασαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟ όχι μόνο έμεινε εκτός, αλλά έκανε μια από τις χειρότερες....
 
παρουσίες του στην Ευρώπη! 
Δεν έφτασε στη νίκη. Πέτυχε μόνο δύο γκολ. Και δέχθηκε 13, άρα είχε μια από τις πλέον κακές άμυνες στη διοργάνωση. Πήρε δε μόνο δύο βαθμούς!

Στο κατάμεστο «Πάρκεν» η Κοπεγχάγη κυριάρχησε πλήρως.  Οι περίπου 37.000 οπαδοί χειροκρότησαν την ομάδα τους και με συνεχή τραγούδια πανηγύρισαν τη σπουδαία επιτυχία σε μια σημαντική διοργάνωση. Ο ΠΑΟ δεν έκανε τίποτα. Λίγα πράγματα στην επίθεση και παρουσία στην αντίπαλη περιοχή όταν όλα είχαν κριθεί. Στο 87' με σουτ του Βύντρα που έδιωξε ο Βίλαντ και στις καθυστερήσεις με το γκολ του Καντέ.

Τώρα, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού στρέφεται στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η συνολική του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ δημιουργεί προβληματισμό.

Στο 26' με δυνατό σουτ ο Βίνγκααρντ έπιασε στον ...ύπνο τον Τζόρβα για το 1-0. Και στο 50' ήρθε το 2-0 με πέναλτυ που κέρδισε (από τον Σπυρόπουλο) και χτύπησε ο Γκρόνγκιερ. Η Κοπεγχάγη με τον Εντόι απείλησε στο 57', αλλά το σουτ του κυνηγού σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα.

Το 3-0 έγινε με αυτογκόλ του Σισέ! Ο Γάλλος ήθελε να διώξει με το κεφάλι σε κόρνερ του Γκρόνγκιερ και έστειλε τη μπάλλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της ομάδας του!  Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 3-1 στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, όταν ο Νίνης χτύπησε φάουλ και ο Καντέ έβαλε το γκολ.

Διαιτήτευσε ο Μέγιερ (Γερμανία).
Κίτρινες: Σιμάο, Μαρίνος, Λέτο, Λουίς Γκαρσία.

Κοπεγχάγη: Βίλαντ, Πόσπεκ, Κλάουντεμιρ, Κβιστ, Γκρόνγκιερ(87' Ζοχόρε), Εντόι (80' Σάντιν), Βεντ, Αντονσον(76' Οτεσεν), Βίνγκααρντ, Μπολάνιος, Γιόργκενσεν.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο(46' Νίνης), Σιμάο, Μαρίνος, Λουίς  Γκαρσία(75' Πετρόπουλος), Σισέ, Χριστοδουλόπουλος (46' Λέτο).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 τη Ρούμπιν Καζάν. Τα γκολ σημείωσαν οι Φόντας στο 51' και Βάσκεθ στο 82'.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 14, Κοπεγχάγη 10, Ρούμπιν Καζάν 6, Παναθηναϊκός 2.


Τα  άλλα αποτελέσματα με τις βαθμολογίες:


Βέρντερ Βρέμης -Ιντερ 3-0, Τβέντε -Τότεναμ 3-3 (Τότεναμ 11, Ιντερ 10, Τβέντε 6, Βέρντερ 5), Μπενφίκα -Σάλκε 1-2, Λιόν -Χάποελ 2-2 (Σάλκε 13, Λιόν 10, Μπενφίκα 9, Χάποελ 5),
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -Βαλένθια 1-1, Μπούρσασπορ -Ρέιντζερς  1-1 (Μάντσεστερ 14, Βαλένθια 11, Ρέιντζερς 6, Μπούρσασπορ 1)