8 Δεκ 2010

Ο έρανος της αγάπης στη Μητρόπολη από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2010


Sample Image
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ο ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΑΠΟ 11– 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

 
    Γίνεται γνωστό ότι, όπως κάθε χρόνο την 11ην έως και την 13ην Δεκεμβρίου 2010 θα διενεργηθεί ο καθιερωμένος από την Εκκλησία μας και από πολλών ετών γνωστός ως Έρανος της Αγάπης. Πρόκειται για την προσπάθεια της Μητροπόλεώς μας, μια εκδήλωση ΑΓΑΠΗΣ στην οποία η Εκκλησία ζητά από τους πιστούς της για να προσφέρει αδιάκριτα σε... 
όλους όσους έχουν ανάγκη. Χτυπά την πόρτα του σπιτιού των πιστών μελών της για να τους κάνει συμμέτοχους στην εντολή του Χριστού «αγάπησε τον πλησίον σου σαν τον εαυτόν σου».
     Η Εκκλησία για να προσφέρει πρέπει να έχει. Προσφέρει ολόκληρο το έτος ενώ ζητά μόνο τώρα από τους πιστούς της. Γι᾿ αυτό και κάνει έκκληση στις ευαισθησίες, που καλλιεργούνται με τις ευαγγελικές προσταγές, στα μέλη της να φροντίσουν για τον πεινασμένο, για τον άρρωστο, τον γέροντα, το ορφανό, την χήρα, τον νέο που παραπαίει, τον πρόσφυγα, τον άστεγο, τον φυλακισμένο, τον…
     Για τον περασμένο χρόνο η Ιερά Μητρόπολη εξέδωσε ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο κυκλοφόρησε ήδη σε 100.000 αντίτυπα, ώστε να πληροφορηθοῦν οι πιστοί που πήγε ο οβολός τους, τον οποίο φιλότιμα πρόσφεραν στην Τοπική Εκκλησία.
     Βέβαιη η Ιερά Μητρόπολή μας για την ανταπόκριση των πιστών στον Έρανο της Αγάπης θα περιέλθει με τους ιερείς της και τους εθελοντές της και εφέτος τις γειτονιές και τα νοικοκυριά των Χριστιανών για να ζητήσει την βοήθειά τους από τις 11 - 13 Δεκεμβρίου. Οι «φτωχούληδες του Θεού» μας περιμένουν.