15 Δεκ 2010

Σίγουρος κι αποφασισμένος ο Τατούλης να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα





 Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα ο Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς παρέδωσε κι επισήμως ,χθες, τη Νομαρχία Κορινθίας στο νέο θεσμό της πρώτης Αιρετής Περιφέρειας..
Ο Νίκος Ταγαράς κλείνοντας έτσι την μακρά αυτοδιοικητική του εικοσάχρονη πορεία, απευθυνόμενος στον Πέτρο Τατούλη, του είπε πως θα είναι σύμμαχος και συνεργάτης για την στήριξη κι εμπέδωση του νέου θεσμού.
Θα μπορούσε να είναι μια συνήθης και καθ όλα τυπική τελετή παράδοσης παραλαβής, η χθεσινή ,μαζί... με εκείνα τα ιστορικά στοιχεία του τέλους ενός θεσμού  και της απαρχής ενός νέου , φιλόδοξου, που γεννάται όμως μέσα σε ένα ζοφερό παρόν.
Ο μεστός, όμως, και αποφασιστικός λόγος του Πέτρου Τατούλη ,έχουμε την αίσθηση, πως ανέτρεψε το κλίμα  ..


"Σωτήρες δεν υπάρχουν!Εσείς είστε η ελπίδα !"

«Οι σωτήρες και οι Μεσσίες δεν υπάρχουν !Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στους πολίτες κι εκείνοι οφείλουν να ανησυχούν και να αγωνιούν για το μέλλον τους! Το μόνο αντίδοτο στην κρίση είναι η ανοιχτή κι ελεύθερη κοινωνία»είπε ο Περιφερειάρχης ,εξηγώντας πως τέτοιους ενεργούς πολίτες θέλει να τον ακολουθήσουν στην εμπέδωση του νέου θεσμού.
«Θέλουμε να μας ασκείτε σκληρή κριτική»

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε με την γλώσσα του οραματιστή ,πιστεύοντας ακράδαντα στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών .Χωρίς φόβο και σίγουρα χωρίς έπαρση ,αλλά βαθύτατη γνώση για τα  κελεύσματα της νέας εποχής ,ζήτησε από τους πολίτες να ασκήσουν σκληρή κριτική στη νέα ηγεσία. «Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν απαιτήσεις από εμάς. Να μην σταματούν στον δικό μας αλλοθικό λόγο ,πρέπει να ζητούν έμπρακτες αποδείξεις. Δεν πρέπει να αρκεί πλέον ο μονόλογος των πολιτικών για την καλή προσπάθεια και προαίρεση .Οι πολίτες θα πρέπει να μας κρίνουν από την αποτελεσματικότητα στο έργο μας.»
Εντύπωση προκαλεί ο μετεκλογικός λόγος του αιρετού Περιφερειάρχη ,ο οποίος επιδιώκει  την κριτική του λαού ..Θέτει ως πρόκληση την επιτυχία του εγχειρήματος. Επιμένει να εκφράζει την βεβαιότητα, πως ακόμα και στον καιρό της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα ,η Πελοπόννησος θα γίνει μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια..
«Θεωρούμε πως έχουμε την δύναμη ,έχουμε τα εργαλεία ,έχουμε τους πολίτες κοντά μας ,ως συνεργούς, σ΄ αυτήν την προσπάθεια»τόνισε.
Η προσπάθεια θα είναι συντονισμένη ,στοχευμένη και θα αξιολογείται διαρκώς. Θα επιβλέπεται πάντοτε από τους πολίτες.


«Όλα στο φως ,στα μάτια και στα αυτιά των συμπολιτών μας»

Αυτή είναι και η μεγάλη υπόσχεση του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη ..Γνωρίζοντας απόλυτα πως δεν έχει την πολυτέλεια των χαμένων πόρων που επί χρόνια στρεφόντουσαν εδώ κι εκεί ,υπηρετώντας άλλες ανάγκες ,θέτει το στοίχημα της ορθολογικής ανάπτυξης της περιφέρειας .

«Δουλέψτε περισσότερο»
Κι εκεί υπήρξε ιδιαίτερα αυστηρός.. Κάλεσε τους υπαλλήλους της νέας Περιφερειακής αυτοδιοίκησης να δουλέψουν περισσότερο ,να εργαστούν όλοι περισσότερο, όπως κι εκείνος  ..Διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως θα μείνει μακριά από τις οποιεσδήποτε λογικές της «παρέας» ,που θέλουν να συμπεριφέρονται σε ανθρώπους ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις ,ανάλογα με τις κομματικές τους επιλογές.. Εξάλλου ,η Νέα Πελοπόννησος ,δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έμπρακτη απόδειξη της μεγάλης  υπέρβασης όλων αυτών ,τόνισε ο κύριος Τατούλης .