15 Δεκ 2010

Όλα τα είχε η τελετή παράδοσης παραλαβής ..


Στιγμές συγκίνησης ,όταν ο Νικος Ταγαράς αναφερόταν στην δική του αυτοδιοικητική διαδρομή που ολοκληρώνεται με το τελος της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης ..Συγκεκριμένα ο Νομάρχης είπε..
"Ένας ιστορικός θεσμός της Νομαρχίας σε λίγες μέρες τελειώνει. Ένας νέος θεσμός, η αιρετή Περιφέρεια, αρχίζει και συνεχίζει το έργο  της παλιάς Νομαρχίας από μεγαλύτερο όμως πεδίο κι έκταση. Σίγουρα επειδή ....τα πράγματα αλλάζουν, πάντα μέσα στη διαδρομή της ζωής και όσο περνούν τα χρόνια τα δεδομένα αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν, αλλά και εμείς αλλάζουμε, σημασία έχει αυτές οι αλλαγές να γίνονται έγκαιρα, να είναι στη σωστή κατεύθυνση και όλοι μας να εργαζόμαστε για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία μας και στους ανθρώπους τους οποίους οφείλουμε να υπηρετήσουμε, αλλά και τον τόπο μας.Συγχωρείστε μου την συγκίνηση ,είναι νομίζω ανθρώπινο ,όταν ολοκληρώνεις μια 20ετή διαδρομή στην αυτοδιοικηση ..
Με αυτές τις παρατηρήσεις, θέλω και πάλι να καλωσορίσω στον Νομό μας τον νέο Περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη, μαζί  με τους συνεργάτες του, και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους και να ευχηθώ να είναι αλλά και να είμαστε χρήσιμοι, ανθρώπινοι, σε όλη αυτή την προσπάθεια, στο κοινό μας αγώνα, ένας αγώνας ,τον οποίο ως στοίχημα οφείλουμε στη σημερινή συγκυρία, απέναντι στο τόπο και στη κοινωνία.»

 Συγκίνηση και για τον Γιώργο Δέδε ,όταν θυμήθηκε τον πατέρα του ...
« Επιτρέψτε μου μία προσωπική συναισθηματική αναφορά. Σε αυτόν εδώ το χώρο πέρασα πολλούς από τους μήνες, από τις ημέρες των παιδικών μου χρόνων και νιώθω σήμερα να επιστρέφω. Ήταν τότε η εκκλησιαστική σχολή Κορίνθου, δούλευε εδώ ο πατέρας μου ως οικονομικός διαχειριστής της εκκλησιαστικής σχολής 14 περίπου χρόνια μέχρι την παύση της λειτουργίας της. Και θυμήθηκα σήμερα καθώς ερχόμουνα ότι η ιερατική, όπως τη λέμε εμείς οι Κορίνθιοι, ήταν κάτι πέρα από αυτά που επέβαλλε ο θεσμικός της ρόλος, ή η φυσιογνωμία της η εκπαιδευτική. Ήταν ένας θεσμός με ιδιαίτερη αίγλη και λάμψη, που ξεπερνούσε τα σύνορα του νομού μας. Ήτανε το επίκεντρο της πολιτιστικής και της πνευματικής δραστηριότητας όχι μόνο ολόκληρης της Κορινθίας, αλλά με μια εμβέλεια και μια δυναμική που υπερέβαινε κατά πολύ την Κορινθία και τους Κορίνθιους. Και σκεφτόμουν σήμερα ότι είναι αυτό που έχουμε ανάγκη. Να δώσουμε σε αυτόν εδώ το χώρο, σε αυτόν εδώ το θεσμό, μια καινούρια αίγλη και μια καινούρια λάμψη. Μια καινούρια δυναμική και να μετατρέψουμε αυτόν εδώ το χώρο, σε ένα διαφορετικό ρόλο βέβαια, σε ένα αναπτυξιακό στρατηγείο. Σε στρατηγείο σχεδιασμών και αποφάσεων ώστε να καταστεί η Κορινθία ο πυλώνας του μεγάλου αναπτυξιακού εγχειρήματος για ολόκληρη την Περιφέρεια της Πελοποννήσου. "


Η υπόσχεση Τατούλη 

"Όπως έχω πει, δίπλα από το γραφείο του κ .Δέδε θα είναι και το δικό μου το γραφείο και θα επισκέπτομαι σε τακτικά χρονικά διαστήματα την περιφερειακή ενότητα της Κορινθίας, για να συνεργάζομαι κι επιτόπου με τον Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τις υπόλοιπες οργανωμένες διοικητικές μονάδες αλλά και με τις παραγωγικές τάξεις και με τις υπόλοιπες θεσμικές μονάδες τις περιφερειακής ενότητας της Κορινθίας. Αλλά πάνω από όλα να έχω τη δυνατότητα να συνεργάζομαι με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και με τους ελεύθερους ενεργούς πολίτες. Εκλαμβάνω ως σημαντική την άποψη του κ. Ταγαρά και το σημειώνω ιδιαιτέρως. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί. Σε αυτή την προσπάθεια οργανώνονται όλες οι υγιείς δυνάμεις, όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι."