15 Δεκ 2010

Αλλάζει ο σχεδιασμός της φοροκάρτας


Στις ενστάσεις που διατύπωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τα στοιχεία που δεν μπορεί να περιλαμβάνει η «φοροκάρτα» και υπό τον κίνδυνο απόρριψης της νομιμότητας της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές.....


Οπως ανακοίνωσε
, μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για την κάρτα αποδείξεων, που εκδόθηκε μετά από αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, αλλάζει ο σχεδιασμός της κάρτας συλλογής αποδείξεων.

Η γνωμοδότηση θέτει ορισμένες απλές, αλλά ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της κάρτας, όπως νομοθετική ρύθμιση, ανωνυμία κατά τη χρήση της και μέτρα ασφαλείας κατά την εφαρμογή της.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη συμπεριλάβει τους στόχους αυτούς στο σχεδιασμό της κάρτας και εργάζεται προκειμένου να περιληφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στην υλοποίηση.
Επίσης, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης.