15 Δεκ 2010

Λουκέτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από τα συνδικάτα


Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί σήμερα, με το σύνολο
των εργαζομένων να αντιδρούν στα νέα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση.


Συγκεκριμένα απεργούν οι....

Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά ταμεία, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τις Νομαρχίες, οι πολιτικοί μηχανικοί, οι Τραπεζικοί Υπάλληλοι, οι γιατροί του ΙΚΑ, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και οι ναυτεργάτες.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να μεταφέρουν τους εργαζόμενους στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην σημερινή απεργία με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Παράλληλα, το Σωματείο των ΤΑΧΙ αποφάσισε, φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης να μην εισπράττουν τα ΤΑΧΙ δώρο Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο.


Στην απεργία έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις για την ημέρα εκείνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Olympic Air ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη Γενική Απεργία, που έχουν εξαγγείλει για σήμερα η  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Πορείες θα πραγματοποιηθούν στις 11:00π.μ στο Πεδίον του Άρεως από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει πορεία στην Ομόνοια.