12 Νοε 2010

Γιώργος Δέδες:"Ο Δημήτρης Δράκος δεν πιστεύει στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη"


  Με συλλογικότητα, συσπείρωση και δυναμική, συντεταγμένη πορεία προχωρά πλέον η Νέα Πελοπόννησος, εν όψει της κρίσιμης μάχης του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Κορινθία. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Κατερίνα Φαρμάκη και Άγγελος Μανωλάκης όργωσαν...
όλη την εβδομάδα την Κορινθία και σε απ’ ευθείας επαφές με τους πολίτες το κοινό μήνυμα το οποίο εκπέμπουν είναι ένα: «Στηρίζουμε τον Πέτρο Τατούλη και τη Νέα Πελοπόννησο, στηρίζουμε τον Γιώργο Δέδε».
                Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκαν στην ορεινή Κορινθία, όπου συναντήθηκαν με τους πολίτες της Στυμφαλίας και του Φενεού σε μια προσπάθεια να περάσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.
               Ο Γιώργος Δέδες σημείωσε ότι την περασμένη Κυριακή «η Νέα Πελοπόννησος κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία νίκη με την οποία καταγράφεται η ελπίδα ότι μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα». Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη «να ανατρέψουμε την ηγεσία η οποία ευθύνεται για την στασιμότητα της Κορινθίας όλα αυτά τα χρόνια και να φέρουμε μια νέα πνοή, μια νέα ηγεσία που έχει και το όραμα και την φιλοδοξία να διαμορφώσει μια νέα εποχή για την Πελοπόννησο και την Κορινθία».
             Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να υπερασπιστεί κάτι στο οποίο δεν πιστεύει και ο Δημήτρης Δράκος έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν πιστεύει στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. «Ήταν ο ίδιος εκείνος που με την ιδιότητά του προέδρου της ΕΝΑΕ την πολέμησε. Αντιτάχθηκε σε αυτήν. Αντίθετα ο Πέτρος Τατούλης πιστεύει στον Καλλικράτη, πιστεύει στη Νέα Περιφέρεια».
             Ο Γιώργος Δέδες σημείωσε ότι «η παρουσία του κ. Μπεγλίτη υποδηλώνει την αμέριστη προσωπική και πολιτική του στήριξη στην μεταρρύθμιση αυτή και στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα δομή του κράτους. Υποδηλώνει επίσης την ανάγκη της συνεργασίας ανάμεσα στους καλλικρατικούς δήμους και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση με την κεντρική εξουσία, για να ολοκληρωθεί η μεγάλη εθνική προσπάθεια που ξεκινά και έχει ως κρίσιμο πυρήνα της, την Νέα Περιφέρεια».
   Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι υπάρχει ένα κρίσιμο εθνικό στοίχημα, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. «Το στοίχημα είναι να αναδείξουμε με την ψήφο μας δημάρχους, περιφερειάρχες και αυτοδιοικητικά στελέχη, που πιστεύουν στον «Καλλικράτη» και είναι ικανά να υπηρετήσουν αυτή τη μεγάλη θεσμική επανάσταση για τον πολίτη και για την ανάπτυξη της χώρας. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη τους σε υποψηφίους, που πιστεύουν μόνο στην προσωπική τους ανάδειξη, που βλέπουν το αυτοδιοικητικό αξίωμα ως ένα ακόμα προνόμιο εξουσίας για πελατειακή σπατάλη, και όχι ως υποχρέωση προσφοράς. Ο Καλλικράτης είναι ένας νέος θεσμός, που χτίζεται, δημιουργείται, δεν είναι έτοιμος. Άρα, τα πρώτα βήματα είναι και καθοριστικά. Είναι καθοριστικής σημασίας να είναι σε αυτό τον θεσμό άνθρωποι που πιστεύουν πραγματικά και ξέρουν τις δυνατότητες της περιοχής, που μπορούν να δώσουν αυτό το νέο έναυσμα, αυτή τη νέα δυναμική, αυτό το νέο όραμα.
Γι' αυτό, επιλέξαμε ως ΠΑΣΟΚ να στηρίξουμε παντού τις δυνάμεις που πιστεύουν στον «Καλλικράτη», στην αποκέντρωση των δομών, στη λογοδοσία, που σέβονται τη διεύρυνση της Δημοκρατίας, αλλά και τον ίδιο τον πολίτη. Γι’ αυτό επιλέγουμε να στηρίξουμε δυναμικά και με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα, συντεταγμένα και με συλλογικότητα τον Πέτρο Τατούλη και τον Γιώργο Δέδε, προκειμένου να αλλάξουμε την Κορινθία και την Πελοπόννησο…».
       Στο ίδιο μήκος κύματος ήσαν και οι τοποθετήσεις των δύο βουλευτών. Η κυρία Κατερίνα Φαρμάκη στην δική της επαφή με τους πολίτες σημείωσε την ανάγκη, «να επιλέξουμε έναν Περιφερειάρχη που μπορεί να ακούει τις τοπικές κοινωνίες. Μπορεί να διαχειριστεί με σύνεση, διαφάνεια και δημοκρατικότητα, αλλά συνάμα και με τόλμη εκείνες τις σημαντικές αρμοδιότητες που του δίνει ο Καλλικράτης και τον καθιστούν «μικρό πρωθυπουργό». Μπορεί να μετουσιώσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ σε έργα ουσίας, σε όλη την Πελοπόννησο, με άξιους συνεργάτες, όπως τον Γ. Δέδε στην Κορινθία, που γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν ήθος, επίπεδο και πολιτική παιδεία. Θέλουμε τον Πέτρο Τατούλη, στον οποίο προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι  γνωρίζει τα προβλήματα, έχει τεράστιες ικανότητες και περιστοιχίζεται από ανθρώπους που πιστεύουν στον Καλλικράτη και θα εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχει και να υπηρετηθεί το κοινό συμφέρον».
      Από τη μεριά του ο Άγγελος Μανωλάκης σημείωσε πως «σε αυτές τις εκλογές είτε θα στηρίξουμε υποψηφίους που πιστεύουν στον Καλλικράτη και είναι ικανοί να τον υπηρετήσουν, είτε  θα αφήσουμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες στα χέρια ανθρώπων που πιστεύουν μόνο στην καρέκλα. Είτε θα στηριχθούν δυνάμεις αλλαγής που πάνε τη χώρα μπροστά, είτε  δυνάμεις άρνησης που πάνε τη χώρα πίσω. Ο Πέτρος Τατούλης και ο Γιώργος Δέδες είναι δύο πολιτικοί με βαθιά αυτοδιοικητική και πολιτική  κουλτούρα, πολιτικοί που γνωρίζουν την σημασία της διοικητικής αποκέντρωσης. Γι αυτό κι εμείς τους στηρίζουμε γιατί θέλουμε ο Καλλικράτης να είναι στα χέρια αυτών που θα τον μετατρέψουν εργαλείο ανάπτυξης και απελευθέρωσης της περιφέρειας Αυτές οι εκλογές έχουν κεφαλαιώδη σημασία για το μέλλον του τόπου μας. Αυτό που θα κριθεί είναι το αν οι εκλογές αυτές θα γίνουν ευκαιρία για μια νέα αρχή στο πώς διοικείται η χώρα μας, η περιφέρειά μας, η Κορινθία μας...».


                                                               Γραφείο  Τύπου