22 Νοε 2010

Δωρεάν υπηρεσίες υγείας για μία εβδομάδα


Εβδομάδα δωρεάν παροχής υπηρεσιών στο ΕΣΥ, ξεκινά από σήμερα. Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), οι νοσοκομειακοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι από τις 22 έως τις 28 του μήνα οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν ούτε τα 3 ευρώ του εισιτηρίου....

ούτε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως πράξη ευθείας αμφισβήτησης της πολιτικής των αποκλεισμών από τις υπηρεσίες Υγείας και ταυτόχρονα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι γιατροί δεν θα μείνουν θεατές στη «σφαγή» κοινωνικών δικαιωμάτων, με βασικότερο τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Υποβάθμιση
Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν ότι η υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών θα οδηγήσει σε υποβάθμιση και της υγείας του ελληνικού λαού. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η χορήγηση μόνο γενοσήμων φαρμάκων στους ανασφάλιστους και στους άπορους θα οδηγήσει σε αύξηση των ασθενών με AIDS, καθώς οι οροθετικοί δεν θα μπορούν να παίρνουν την απαραίτητη αγωγή.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, αρκετοί μετανάστες που είναι φορείς του ιού είναι ανασφάλιστοι. Με το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα για το AIDS.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για συνεχή αύξηση των ανθρώπων που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής. Στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο, στο Δαφνί, ξεκινά μελέτη για να διαπιστωθεί πόσοι ασθενείς ζητούν και κάνουν εισαγωγή μόνο για να τρέφονται από το νοσοκομείο.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ