16 Οκτ 2010

Ιβκοβιτς:Ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος


Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στο σερβικό Τύπο ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ τη Δευτέρα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στο Βασίλη Σπανούλη χαρακτηρίζοντάς...
τον υπόδειγμα αθλητή, ενώ επισήμανε ότι θα συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων με τον Παναθηναϊκό.
Ο Σέρβος κόουτς για το ματς με Ρεάλ παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι και ζήτησε από τον κόσμο να ενισχύσει με την παρουσία του τις προσπάθειες των παικτών του. «Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, όμως τους αγώνες δεν τους κερδίζει ο κόσμος αλλά οι ομάδες».

Σχετικά με τον Σπανούλη ο Ίβκοβιτς είπε ότι πρόκειται για υπόδειγμα μπασκετμπολίστα, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πιέζει πολύ και τόνισε σαν αυτόν είχε λίγους στην καριέρα του. «Πρόκειται για παίκτη που με την προσωπικότητά του και την παρουσία του στο γήπεδο ωθεί την ομάδα να παίξει καλό μπάσκετ. Είναι άριστος επαγγελματίας και διαθέτει μεγάλη διάθεση στους αγώνες ανεξάρτητα από το μέγεθος του αντιπάλου».

Ο Ίβκοβιτς αναφέρθηκε γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ λέγοντας, ότι δεν είναι εύκολο να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο «αιωνίων», όμως ο ίδιος από την πλευρά του θα συμβάλει με κάθε τρόπο. «Γνωρίζω τι έγινε στα πλέι οφ της περσινής σεζόν όπου το ματς δεν ολοκληρώθηκε λόγω επεισοδίων. Πρέπει όλοι, από τους προέδρους και τους διαιτητές, μέχρι τους προπονητές και τους παίκτες, να αναζητήσουμε ένα μοντέλο ώστε να φέρουμε ξανά το άθλημα στο προσκήνιο. Το πρόβλημα της βίας πρωτίστως είναι κοινωνικής φύσης και όλοι πρέπει να συμβάλουμε την καταπολέμησή της. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τη συμπεριφορά των παικτών μου και των μελών της ομάδας μου».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο «Ντούντα» είπε ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πίεση για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και αυτό που πρώτα απ’ όλα ζήτησε από τους παίκτες του είναι να παίζουν καλό μπάσκετ και να πραγματοποιούν καλή εξωγηπεδική ζωή.

ΠΗΓΗ: enet.gr