16 Οκτ 2010

Συνάντηση του Νίκου Χανιά με τους εργαζόμενους του Σούπερ Μάρκετ "Ατλάντικ" στο Ξυλόκαστρο


Την Πέμπτη 14/10/2010, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. Νίκος Χανιάς συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς Συμβούλους του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, επισκέφθηκε το κατάστημα του Σούπερ Μάρκετ «Ατλάντικ» Ξυλοκάστρου.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν. Όπως είναι γνωστό, η αλυσίδα καταστημάτων «Ατλάντικ» πανελλαδικά απειλείται με κλείσιμο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και παραμένουν στην αβεβαιότητα.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση σχετικά με την τύχη της επιχείρησης και το εργασιακό τους μέλλον, καθώς επίσης και για τα δικαίωματά τους από εδώ και πέρα.  Η κατάσταση αυτή που συνδέεται άρρηκτα με το «λουκέτο» στη Fulgor επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα μιας οικονομικής πολιτικής που αυξάνει την ανεργία και τις κοινωνικές ανισότητες στο Νομό Κορινθίας και πανελλαδικά.   
Ο Νίκος Χανιάς τόνισε μεταξύ άλλων : «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο σας αγώνα και όχι για καπηλευτούμε και να ψηφοθηρήσουμε πάνω στην αγωνία για το μέλλον σας. Είμαστε στο πλευρό σας  και θα στηρίξουμε τις όποιες δράσεις επιλέξετε για να μη μπείτε στη στρατιά των ανέργων που αυξάνεται δραματικά και στη Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα.».
Σημειώθηκε επίσης ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει σχετική ερώτηση σχετικά με το «λουκέτο» στην αλυσίδα καταστημάτων «Ατλάντικ» και την τύχη των εκατοντάδων εργαζομένων της, στην  οποία αναμένεται απάντηση.