27 Οκτ 2010

Μπαίνουν στην προεκλογική μάχη κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ -επιφυλάξεις απο Λοβέρδο και Μπεγλίτη

 
 
Mετά την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού η προεκλογική αντπαράθεση πολώνεται ακόμη περισσότερο με τα κυβερνητικά στελέχη να ανεβάζουν τους τόνους και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ,επισημαίνοντας πως η ψήφος διαμαρτυρίας οδηγεί σε αποσταθεροποίηση τη  χώρα 
 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ σε  προσπάθεια επικοινωνιακής στήριξης έχουν επιδοθεί απο εχθες ο  Θ. Πάγκαλος,. Π.Ευθυμίου, Μ.Χρυσοχοΐδης, Κ. Σκανδαλίδης, Τηλ.Χυτήρης, Ι.Ραγκούσης , Π.Γερουλάνος, Αννα Διαμαντοπούλου κ.ά. Πολλά στελέχη εκτιμούν οως παρότι ο Παπανδρέου έθεσε καθαρά το διακύβευμα των εκλογών ,τράβηξε σε μάκρος κι ενδεχομένως στην πορεία να χάθηκε το νόημα.  Το ακροατήριο πάντως που απευθύνονται είναι ήδη διχασμένο.
Απο την μια πλευρά έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου έριξε στο τραπέζι τις εκλογές επειδή έχει κρυφή ατζέντα μέτρων, μολονότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά ότι σκοπεύει να λάβει μέτρα που θα θίξουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Αρκετοί ψηφοφόροι μπερδεύτηκαν και δεν αντιλήφθηκαν ποιο είναι το αδιέξοδο που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός και γιατί θα δημιουργήσουν εθνικό πρόβλημα αν ψηφίσουν τον δήμαρχο της αρεσκείας τους.
Από την άλλη πλευρά, έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο κυρίως από προβεβλημένους βουλευτές και από κυβερνητικά στελέχη που πιστεύουν ότι ο κ. Παπανδρέου έλαβε μια σωστή απόφαση πολιτικοποιώντας την ψήφο της 7ης Νοεμβρίου. Τα στελέχη αυτά εκτιμούν ότι, εφόσον δημιουργήθηκε αντιμνημονιακή συμμαχία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση δεν είχε άλλον δρόμο από το να σηκώσει το γάντι.
Επιφυλάξεις από Λοβέρδο και Μπεγλίτη
Σύμφωνα με το Βήμα, η  αποκάλυψη μιας άτυπης συζήτησης του κ. Α. Λοβέρδου με δημοσιογράφους του υπουργείου Υγείας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ο υπουργός Υγείας είπε στην ουσία ότι δεν συμφωνεί με την επίσημη «γραμμή» καθώς θεωρεί ότι δύσκολα θα πειστούν οι κοινοτικοί και η τρόικα ότι η κυβέρνηση προσφεύγει σε εθνικές εκλογές επειδή έχασε τις τοπικές εκλογές. «“Αδειάζει” την προσπάθεια που κάναμε ως τώρα. Δεν μπορώ να εξαρτώμαι εγώ στο Υγείας από την επιτυχία ή αποτυχία του δημάρχου... Γέρακα» φέρεται ότι είπε ο κ. Λοβέρδος. Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης επισήμανε ότι «δεν πρέπει να μπούμε στην περιδίνηση της προεκλογικής περιόδου. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τις δημοτικές εκλογές». Τις ίδιες σκέψεις εκφράζει και μεγάλο κομμάτι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενώ μεσαία κομματικά στελέχη και εκπρόσωποι των πιο λαϊκών στρωμάτων του ΠαΣοΚ έλεγαν χθες ότι «το δίλημμα αυτό δεν περπατάει. Ο κόσμος είναι θυμωμένος, πιεσμένος οικονομικά και δεν δέχεται εκβιασμούς».