26 Μαΐ 2021

Οι ευθύνες για τις πυρκαγιές και η δικαίωση της ..Δούρου από τον Π. Νίκα!!


Θυμάστε βέβαια πως για κάθε καταστροφή φυσική έφταιγε πάντα η ..Δούρου, σύμφωνα με τα ταμπλόιντ της ΝΔ την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να λοιπόν που μετά εορτής έρχονται τα στελέχη της και προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους..Σαν τον κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. 

Aπαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση..

της Δήμητρας Λυμπεροπούλου περί της ετοιμότητας της Περιφέρειας στην αντιπυρική προστασία , μια ερώτηση που είχε τεθεί στις 8 Μαρτίου, και συζητήθηκε δυο ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία,ο Περιφερειάρχης είπε πως αυτά είναι φαινόμενα εγκατάλειψης της υπαίθρου και πως συνήθως όταν συμβαίνουν η ευθύνη μετατίθεται στους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες.
Για να σας  δώσω να καταλάβετε δεν φταίνε ποτέ εκείνοι. Τουλάχιστον σε ό,τι τους αναλογεί. 

Μια ημέρα μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ από την Καλαμάτα όπου καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Υγείας του κ Κικίλια, σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ ακούσαμε από τα χείλη του Περιφερειάρχη πως "υπάρχει συγκεκριμένος νόμος. Αλλά υπάρχει και ο δημοσιογραφικός εισαγγελέας που λέει πως φταίει η Περιφέρεια, φταίει ο δημαρχος , βλέπε Δούρου"(!!!)

Ο κ. Νίκας εκτός από αυτήν την ομολογία με την ροζ απόχρωση, αποκάλυψε πως αναζητούσε μήνες μηχανήματα στην Κορινθία, και δεν υπήρχαν. Είδε και έπαθε, λέει, από το υπουργείο Εσωτερικών ,όπως είπε χαρακτηριστικά, να νοικιάσει μηχανήματα (σπόντα και στον Βορίδη;) "Είδα στον Σχίνο ένα μέτρο καλαμιές" είπε με νόημα, τονίζοντας πως δεν μπορούσε να προσλάβει ως σύμβουλο δασολόγο , με διδακτορικό δίπλωμα , επειδή ήταν δημόσιος υπάλληλος και σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να είναι ιδιώτης. 

Πάντως επειδή μάλλον δεν ένιωσε καθόλου  υπεύθυνος την ώρα της φωτιάς, πάντα σε ό,τι του αναλογεί, για αυτό ίσως ήταν και τόσο χαλαρός εκείνες τις ώρες και τόσο σύντομος θα προσθέταμε στην επίσκεψή του. 

Τ.Σ.