26 Μαΐ 2021

"Αλληλοσπαραγμός" στα γαλάζια στελέχη της Πελοποννήσου - Τα στρατόπεδα- Βολές Νίκα κατά Κικίλια- Το παρασκήνιο


Συνέντευξη τύπου από την Καλαμάτα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για θέματα υγείας, λίγες ώρες μετά επίσκεψη Κικίλια στην Καλαμάτα.Μια συνέντευξη που φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε για να "τορπιλίσει" την εμφάνιση του υπουργού και να βεβαιώσει το χάσμα, στους γνωρίζοντες των εσωκομματικών πραγμάτων της ΝΔ , που χωρίζει πλέον τα στελέχη που βρίσκονται στο..

περιβάλλον του πρωθυπουργού σαν τον κ. Νίκα με τα στελέχη που πρόσκεινται στο περιβάλλον του Ά Σαμαρά. (Κικίλιας)

Δεν είναι τυχαίο πως ένας Περιφερειάρχης του ίδιου κόμματος αναλαμβάνει να "καθαρίσει" τον υπουργό Υγείας τολμώντας να εκθέσει την κυβέρνηση σε περίοδο πανδημίας , εάν δεν του έχουν δώσει εντολή.

Ούτε είναι επίσης τυχαίο από την άλλη, πως  δεν προσκαλείται στην επίσκεψη του υπουργού στην Μεσσηνία ο Περιφερειάρχης μαζί με τον δήμαρχο Πύλου - Νέστωρος.. 

Μόνο που αυτή η εμφάνιση του κ. Νίκα  όπως και αν ερμηνευθεί αποδεικνύει τον εσωτερικό σπαραγμό του κυβερνώντος κόμματος στην Πελοπόννησο και υπογραμμίζει πως δεν ενδιαφέρεται ουδείς για την ταμπακιέρα που είναι η Πελοπόννησος και οι πολίτες της. 

Τα υπόλοιπα, περί νοσοκομείου αναφοράς που πρότεινε ο κ. Νίκας το Παναρκαδικό, εχει απαντηθεί τόσο από τον υπουργό,όσο και από τους γιατρούς του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, γιατί απερρίφθη ως πρόταση.

Εντύπωση μας προκάλεσε ακόμα πως ο Περιφερειάρχης έβαλε και κατά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Αλιφέρη, ένθερμης υποστηρίκτριας του κ. Νίκα και πρωτεργάτριας της ανατροπής του Π. Τατούλη. 

Και αυτή τη επίθεση ερμηνεύεται με την ιστορία των στρατοπέδων της Μεσσηνίας. 

Αλλιώς πώς ένας Περιφερειάρχης να ανακατεύεται ακόμα και στα διοικητικά του Νοσοκομείου Καλαμάτας και να εξάρει τις δυνατότητες του προηγούμενου σχολιάζοντας την αντικατάσταση του με ένα πρόσωπο που έπαιξε κομβικό ρόλο στην εκλογή του.(Όσο και αν ακόμα ουδείς έχει αποφανθεί για τον κοριό πάντα η κ. Αλιφέρη θα χρεώνεται την αμέριστη  βοήθειά της στην εκλογή του Π. Νίκα )


Τι είπε όμως ο κ. Νίκας ;

"Πρόσφατα, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε την πόλη της Καλαμάτας. Θα ήθελα να του υποβάλω μερικά ερωτήματα δημόσια. Ας πούμε, γιατί οι δωρεές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες δόθηκαν από Πελοποννήσιους -όπως ο Καρέλιας, ο Κωνσταντακόπουλος, ο Στασινόπουλος, αλλά και από την Motor Oil στην Κορινθία- δεν ήρθαν στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Η αιτιολογία ήταν ότι δεν είχαμε Νοσοκομείο αναφοράς. Και γιατί, για ποιόν λόγον δεν στηρίχθηκε η πρόταση της Περιφέρειας να γίνει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αναφοράς; Οταν όλα ήταν έτοιμα, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου; Γιατί, στην κρίσιμη ώρα της μάχης, αντικαταστάθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας; Θα μου πείτε από αρίστους… Εγώ δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον τ. διοικητή, όμως δεν περίμεναν να τελειώσει η συγκεκριμένη διαδικασία.

Αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων. Δεν έχει καμία σημασία αν οι προσωπικές μας σχέσεις είναι διαταραγμένες, έχουμε έναν συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο, τον οποίο πρέπει να τον υπηρετούμε και να συνεργαζόμαστε για αυτό. Και εγώ ήθελα να θέσω στον υπουργό τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν στην υγεία στην Πελοπόννησο

Είδα ότι δεν κάλεσε, όχι μόνο εμένα αλλά και άλλους θεσμικούς εκπροσώπους του μεσσηνιακού λαού. Σε ποιόν δεν αρέσει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, ο οποίος έχει Κέντρο Υγείας και το στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις; Σε ποιόν δεν αρέσει ο δήμαρχος Τριφυλίας, ο οποίος έχει διαθέσει πολλά χρήματα για την υποστήριξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας; Γιατί γίνονται οι συγκεκριμένες επιλογές;

Λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τα Νοσοκομεία, την υγεία, γιατί βοηθάμε το λαό και βοηθάμε και τον τόπο. Ας είναι. Και τα λέω αυτά με το θάρρος το οποίο επιβάλει το αξίωμα το οποίο μου έδωσε ο κόσμος, διότι έτσι έχω συνηθίσει και να πολιτεύομαι και να εκφράζομαι”.


 Είναι πραγματικά λυπηρό τα εσωκομματικά παιχνίδια στην Πελοπόννησο να παίζονται στις πλάτες του λαού,μέσα σε ένα διάστημα μεταβατικό και μεγάλης αβεβαιότητας από πλευράς πανδημίας και οικονομικής βιωσιμότητας των πολιτών