26 Μαΐ 2021

Εμβόλιο AstraZeneca: Έκτακτη σύσκεψη στην Επιτροπή Εμβολιασμών - Εξετάζεται αύξηση των ηλικιακών ορίων μετά τα περιστατικά θρομβώσεων

 


Έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, για το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα εξετάσει την αύξηση των ηλικιακών..

ορίων για τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.Mέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.  

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί δύο επεισόδια θρομβώσεων στη Μυτιλήνη. Μία 63χρονη γυναίκα κατέληξε μετά από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας στο Βοστάνειο νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί με θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες ημέρες μετά το εμβολιασμό της.

Το δεύτερο επεισόδιο αφορά την 36χρονη, η οποία εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, διακομίσθηκε από τη Μυτιλήνη στο Ιπποκράτειο και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Είχαν προηγηθεί τρία περιστατικά στην Κρήτη και ένα στη Θήβα, όπου στο τελευταίο η 45χρονη ασθενής εμφάνισε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην απογευματινή ενημέρωση στις 18:00 θα συμμετάσχει η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.