11 Μαΐ 2021

Το νερό στο Άνω Διμηνιό, ο Ακροκόρινθος και το Μουσείο Μικρασιατών στην ατζέντα Νίκα ..χωρίς εξηγήσεις!


Μια  σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, έτσι όπως μας πληροφορεί η Περιφέρεια χωρίς ωστόσο καμία περεταίρω διευκρίνηση για το καθένα κεχωριστά εκτός του προβλήματος της ύδρευσης στο Άνω Διμηνιό, όπου το νερό   είναι ακατάλληλο για πόση καθώς έχει διαπιστωθεί ρύπανση από νιτρώδη. Στη σύσκεψη..

εξετάστηκε η κατάσταση και δόθηκαν οδηγίες να κινηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Για τον φωτισμό του Ακροκορίνθου δεν μαθαίνουμε και πολλά παρά μόνο πως ο κ. Νίκας θα συναντηθεί με την σχεδιάστρια του φωτισμού  Ελευθερία Ντεκώ, η οποία εκπόνησε τη μελέτη για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης της Αθήνας.

Το ζήτημα του κάστρου του Ακροκορίνθου είναι πολυσύνθετο και φυσικά αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το κόστος αλλά και η φύλαξη του έργου αυτου, αφού είναι γνωστό πώς καταστραφηκε και λεηλατήθηκε.

Ο περιφερειάρχης, εκτός των άλλων ειδήσεων που δίδει σε μια γραμμή μας  γνωστοποίησε ότι προχωρεί η διαδικασία δωρεάς από την Περιφέρεια προς τον σύλλογο “Μικρασιατική Στέγη” Κορίνθου οικοπέδου 500 τ.μ. για την ίδρυση Μουσείου Μικρασιατών.