13 Απρ 2021

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας - Τα θέματα που συζητήθηκαν

 


Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Ερμιονίδας εξετάστηκαν στη συνάντηση που ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο .Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε το έργο αποκατάστασης του κρηπιδώματος στο λιμάνι της Κόστας, μέσω του..

οποίου -ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες- εξυπηρετείται πλήθος κόσμου που κατευθύνεται στις Σπέτσες. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να προχωρήσει η ανακατασκευή του λιμανιού.

Συζητήθηκε, επίσης, η κατασκευή του αθλητικού κέντρου Ερμιονίδας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Όσον αφορά το έργο αυτό, αναμένεται ο φάκελος με τη μελέτη για να προχωρήσει η διαδικασία.

Αναφορά έγινε και στην Αναστήλωση – στερέωση και διαμόρφωση χώρου τοποθέτησης Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας, έργο με προϋπολογισμό 120.000€, για το οποίο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το ΥΠΠΟΑ, ώστε να καταρτιθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟΑ & Περιφέρειας για την προώθηση του έργου.

Τέλος, συζητήθηκε, επίσης, η ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, ώστε να ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, καθώς και η διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας όσον αφορά στον Κόμβο από Κρανίδι προς Πόρτο Χέλι.