9 Ιουλ 2021

Ο Δ. Καμπόσος στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ ;


Ψάχνεται το κυβερνών κόμμα να διαχειριστεί τις σκοπέλους τους προσεχούς διαστήματος και να τις αποφύγει με όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες. Εκτός από το 4ο κύμα της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην οικονομία, η ΝΔ..

έχει μπροστά της και τις εσωκομματικές διεργασίες που επιβάλλει το θέμα της  Συνθήκης των Πρεσπών όταν έλθει στην Βουλή.Αυτό προυποθέτει βαθύτατες συγκλίσεις. Κάπου εκεί πληθαίνουν οι φήμες προσέγγισης του κόμματος με πρόσωπα -κλειδιά ανά την Ελλάδα. 

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος ως γνωστόν, ανήκει στον πατριωτικό χώρο και είχε δηλώσει ηχηρό παρόν την περίοδο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών. 

Ο Δημήτρης Καμπόσος είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση  την οποία, σύμφωνα με εγκυρες πηγές,  η ΝΔ εξετάζει και επιθυμεί διακαώς, ως μια πολιτική κίνηση με συμβολισμό αλλά και επί της ουσίας μια νικηφόρα επιλογή. 

Διότι ο Καμπόσος είναι  μια προσωπικότητα που την αναγνωρίζει και την σέβεται απόλυτα ο πατριωτικός χώρος σε όλη τη χώρα. Είναι επίσης ένας από τους πιο ισχυρούς δημάρχους σε όλη την χώρα, σημειώνοντας μεγάλα ποσοστά επανεκλογής σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις. 

Είναι ένας δήμαρχος που πάντα επιθυμούσαν να έχουν ακόμα και οι Ναυπλιείς γμνωρίζοντας τις τοπικιστικές διαφορές των δυο πόλεων.

Είναι πρόεδρος των δημάρχων της Πελοποννήσου με καθολική αποδοχή ,χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης τους .

Είναι λοιπόν, απόλυτα λογικό να επιδιώκει η ΝΔ να εντάξει τον Καμπόσο στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αργολίδας, χαρακτηρίζοντας την εκλογή του δεδομένη. 

Οι πληροφορίες μας λένε μάλιστα, πως αυτό ακριβώς ήταν και το θέμα πρόσφατης συνάντησης του υπουργού Μάκη Βορίδη με τον δήμαρχο Αργους Μυκηνών.Το ό,τι οι δυο άνδρες συνδέονται με ισχυρότατους φιλικούς δεσμούς μπορεί να αποτέλεσε πεδίο γόνιμης συζήτησης και μοχλός πίεσης  προς τον δήμαρχο.

Το μεγάλο ωστόσο ερώτημα είναι "τι θα απαντήσει ο Δημήτρης Καμπόσος;".

Ένας λαοπρόβλητος δήμαρχος, με τεράστια αγάπη για τον τόπο του, που ήδη έχει εξαγγείλει μεγάλα έργα και οδηγεί τον δήμο του σε νέα εποχή με καινούργια  ταυτότητα. 

Ποιους θα αφήσει πίσω; Και τι θα γίνουν όλα αυτά τα σχέδια; 

Τι θα απαντήσει ο δήμαρχος των Αργείων στην μεγάλη πρόκληση; 

Γιατί σαφώς είναι μια πληθωρική προσωπικότητα που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου του,και επομένως αυτή η πρόσκληση θα αποτελεί και πρόκληση για τον ίδιο.

Θεωρούμε δεδομένο, εάν όλα τα παραπάνω αληθεύουν, πως ο δήμαρχος Καμπόσος θα πάρει την απόφαση, όχι σύμφωνα με το συμφέρον του, γιατί θεωρούμε απόλυτα δεδομένο πως θα εκλεγεί  αλλά σύμφωνα με συμφέρον της πατρίδας και του τόπου του.


Tζ. Σουκαρά