15 Ιουν 2021

Το "κατεπείγον" του Περιφερειακού Συμβουλίου και το Βατερλώ της παράταξης Δέδε

 


Διακόπηκε χθες βράδυ η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχαν ζητήσει 21 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.  Θυμίζουμε πως ζήτησαν την συζήτηση του θέματος περί της "Αναξιοπιστίας της Περιφερειακής αρχής και της ανακολουθίας λόγων και έργων του..

προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποτέλεσμα την Περιβαλλοντική Υποβάθμιση της Αρκαδίας. Διότι κατά την διάρκεια της συζήτησης περί της έγκρισης ή όχι από το περιφερειακό συμβούλιο της Μ.Π.Ε περί κατασκευής του εργοστασίου της εταιρείας FARGECO Ελλάς ΕΠΕ στο Αθήναιο Αρκαδίας, ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και ο Περιφερειάρχης απέκρυψαν από το ΠεΣυΠ ότι είχε ήδη εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση η κατασκευή του ανωτέρω εργοστασίου. Κατά συνέπεια και μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 4.6.2021, αποκαλύφτηκε ότι η αρνητική απόφαση η οποία ελήφθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα 7.6.2021, είναι απολύτως κενού περιεχομένου.


Πρέπει να σημειώσουμε πως ανάμεσα στους 21 συμβούλους της αντιπολίτευσης η παράταξη του Γ. Δέδε υπέγραψε σύσσωμη την αίτηση αυτή, γεγονός, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς μετέτρεπε την συγκεκριμένη παράταξη στον ρόλο του απόλυτου ρυθμιστή της συζήτησης .

Έκπληξη και ερωτήματα προκάλεσε ωστόσο η ΑΠΟΥΣΙΑ του επικεφαλής Γ. Δέδε από την συζήτηση, καθώς και της κ. Βεργινιάδη και του κ. Καρσιώτη.

Βέβαια οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν από την συγκεκριμένη παράταξη.

Ο κ. Πουλοκέφαλος παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση ως ο επικεφαλής, που όμως  τοποθετήθηκε ελάχιστα για ένα θέμα που "καίει" την Αρκαδία, και όλη την υπόθεση ανέλαβε με σθένος η κυρία Δημητρακοπούλου , η οποία ανέπτυξε προβληματισμούς και επιχειρήματα για τις πράξεις και τις ολιγωρίες της περιφερειακής αρχής αλλά και την ανάληψη ευθύνης και πρωτοβουλίας άμεσης για να αναστραφεί το ήδη δυσμενές κλίμα. 

Η παράταξη του κ. Δέδε φυλλορρόησε και στην πράξη, εκτός της "απουσίας " του επικεφαλής. Η ψηφοφορία χθες ήταν ενδεικτική του τι παίζεται εξ αρχής με την συγκεκριμένη παράταξη και την περιφερειακή αρχή Νίκα. 

Στην ψηφοφορία για το πότε θα συνεχιστεί η συζήτηση ο κ. Πουλοκέφαλος "εγκατέλειψε" χωρίς να ψηφίσει!!!

Ο κ. Μποζίκης ψήφισε την πρόταση της παράταξης Νίκα!!!

Και η Τζένη Δημητρακοπούλου που έμεινε ολομόναχη σε ένα θέμα που ούσα από την Αρκαδία ήξερε την σημαντικότητά του, και το διεκπεραίωσε όσο μπόρεσε, ψήφισε την πρόταση της Νέας Πελοποννήσου, να συζητηθεί δηλ.  την επόμενη ημέρα το θέμα. 

Τελικώς η χθεσινή συζήτηση απέδειξε πως η παράταξη Νέοι Δρόμοι βρίσκεται υπό διάλυση. Δεν γνωρίζω εάν ευαισθητοποιεί κανέναν από τους ιδρυτές της το γεγονός ,ακόμα περισσότερο τον επικεφαλής..