15 Ιουν 2021

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Ο Σκατζός καταγγέλλει κυβερνητική παρέμβαση για το Αθήναιο και ο Γόντικας αναρωτιέται για την κόντρα που έχει ξεσπασει στη ΝΔ


Λοιπόν, αν κάτσω και σκεφθώ  τι παίζεται αυτή την περίοδο στην πολιτική σκακιέρα της Πελοποννήσου θα κάνω εκείνους που ορκίζονταν πως αυτά δεν γίνονται να πάθουν κρίση κομματικής ταυτότητας. Μετά από  2 χρόνια διακυβέρνησης Νίκα στην Πελοπόννησο,  από την πλήρη..

επιβολή του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ήλθε στον Μωριά 5 φορές για να "πουσάρει" τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, 2 χρόνια από τότε που υπήρξε κομματική εντολή της στήριξης του Μεσσήνιου αυτοδιοικητικού αλλιώς ..τα στελέχη διαγράφονταν, και τώρα πια  όλα μοιάζουν αλλιώς. 

Πως; Θα δανειστώ τα λόγια του Νίκου Γόντικα , στήριγμα πολλάκις στον Π. Νίκα ο οποίος φαντάζομαι με πόνο ψυχής δήλωσε χθες «Κύριε Περιφερειάρχη ανοίξατε κόντρα με το φυσικό αέριο, υποτίθεται με τον Βλάση και με κομμάτια της κυβέρνησης που θέλουν τα 20 εκ να πάνε απευθείας στον καπιταλιστή.."

Τι να κάνει και ο Γόντικας; Βλέπει το Νίκα να χάνει έδαφος.

Απών από τις υπογραφές του φυσικού αερίου, απών στην εκδήλωση της HENGAS, ο Άδωνις του διεμήνυσε πράγματα, ο Βλάσσης ούτε να τον δει..

Φοβάται ο Σκατζός μήπως θέλει να δει τον Τατούλη(!!!)

Πώς αλλάζουν οι καιροί.. 

Και μετά η ήττα στο Αθήναιο Αρκαδίας με την επικύρωση της Αποκεντρωμένης που έδεσαν με την πρωτοφανή ομολογία Σκατζού στο ΠΕΣΥΠ  πως υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση!!!!

Το ίδιο είπε και ο Λαμπρόπουλος αλλά με περισσότερο τακτ όταν μίλησε για "παράκαμψη των διαδικασιών ".

Όσο και αν πήγε ο Περιφερειάρχης να το "μαζέψει" το θέμα λέγοντας πως στην Αποκεντρωμένη είναι ακόμα άνθρωποι της προηγούμενης κυβέρνησης αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. 

Πρώτον γιατί ο κ. Σκατζός μίλησε για κυβερνητική παρέμβαση. 

Δεύτερον γιατί οι υπάλληλοι που παραμένουν και με την σημερινή κυβέρνηση στις θέσεις κλειδιά  είναι υπάλληλοι απόλυτης εμπιστοσύνης. 

Αυτό που δεν μπόρεσε συνεπώς να μαζέψει ο Περιφερειάρχης είναι αυτό που συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα. Πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του, στο πολιτικό προσωπικό της Πελοποννήσου, που φαίνεται τώρα να αντανακλά και στους κόλπους της κυβέρνησης. 

Ήδη η Πελοποννησος μετρά μια ήττα. Αυτή της Αρκαδίας. 

Ήττα η οποία προέρχεται από...κυβερνητική παρέμβαση, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ που προφανώς οφείλεται στην κομματική δυσμένεια που έχει πέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Μέσα από αυτές τις κόντρες, θυμίζουμε, είναι και το φυσικό αέριο όπου χθες ομολόγησε ο κ. Νίκας την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΔΑ παρά το γεγονός πως επέμενε για τον δημόσιο χαρακτήρα του και τα 20 εκατ. ευρώ που περιφέρει λεκτικά σε κάθε συνέντευξη τυπου.

Θυμίζουμε την κόντρα του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Υγείας που κορυφώθηκε στην Μεσσηνία πρόσφατα  και την επιμονή  του να υπάρξει εν μέσω πανδημίας και πρόχειρα  Νοσοκομείο αναφοράς στην Πελοπόννησο.Του το αρνήθηκαν. Επέμενε να το κάνει με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, ενώ εκεί έδιναν σκληρή μάχη στις εντατικές. 

Ελπίζουμε αυτές οι κόντρες να μην έχουν να κάνουν και με την επανέναρξη του σιδηροδρόμου, διότι οι πληροφορίες μας ανησυχούν.

Ανησυχούν διότι πλέον το παιχνίδι δεν είναι μόνο προσωπικό. Μπορεί και να είναι τιμωρητικό. 

Και έχει επιπτώσεις στην κοινωνία. 


Τζ. Σουκ.