26 Ιουν 2021

Άβουλοι και μοιραίοι στους 37 βαθμούς υπό σκιάν - Της Τζένης Σουκαρά


- Τώρα που σου γράφω το θερμόμετρο δείχνει 37 βαθμούς υπό σκιάν..

Καυτός Ιούνης, καυτή επικαιρότητα!! Αιματοβαμμένος Ιούνης, ερχόμενος από την πανδημία και το θανατικό στις ΜΕΘ, γεμάτος ένταση, ματωμένα νερά, δολοφονικά ένστικτα. Τι έγινε; Φόνοι, αυτοκτονίες, βιασμοί, βιτριόλι σε ιερωμένους, οργή..

αρρώστιες..

Κι ενώ το "φίμωτρο" ήδη έχει μπει ..η μάσκα βγήκε  και αισθάνεσαι ελλιπής. Άνθρωποι που μικρύναμε, συρρικνωθήκαμε πίσω από τις μάσκες, τους τοίχους, τα βλέμματα, άνθρωποι δειλοί και φοβισμένοι και έξω οργίαζαν τα αγρίμια..


-Καύσων, ο πρώτος του Ιουνίου.. Καύσων βαρύς, που σε θέλει να ικετεύεις για λίγη σκιά, σε οδηγεί  στο τελευταίο σκαλί της κατρακύλας και  σε προειδοποιεί πως έρχεται και άλλος καύσων την επόμενη εβδομάδα. 

Πού να φτάσεις; Σε ποιο σημείο εξαθλίωσης και ταπείνωσης; 

Καύσων σαν πυρετός! Δεν  άκουγα τους ειδικούς! Έσπρωχνα τα λόγια τους με την βεντάλια μου. Θα πορευτώ όμως  με ανεμιστήρα ανά χείρας, κλιματιστικό με παύσεις, και βουτιές στην βραβευμένη προσφάτως παραλία Καλάμια.

Θα θυμηθώ τα ζεστά ξυπόλητα καλοκαίρια της Ερμιόνης. Τα ντουζ με το λάστιχο και τις βουτιές στα Μαντράκια. Και το απόγευμα η βανίλια υποβρύχιο της γιαγιάς με παγωμένο νερό. 

Καύσων με πολυκοσμία, είναι ένας καύσων κοινωνικός. 

Ένας καύσων με παρεό και γυαλιά ηλίου μαύρα που κατεβαίνουν την ώρα που αντικρίζεις την γνωστή περσόνα του πουθενά, η οποία αναπαύεται σε ξαπλωστρα πολυτελείας και περιμένει με το ρολόι πότε θα ολοκληρώσουν οι φωτογράφοι την αποστολή τους και εκείνη την δική της. 

"Και η Νικόλ του Μπατσελορ εδώ", ανακράζω πετώντας τα αντιηλιακά μου!

Ναι αγαπητέ, εδώ και ακάλεστη!

Το "ακάλεστος" φέτος το καλοκαίρι στην πόλη του Πηγάσου,που θαρρεί πως έγινε Σαν Τροπέ δια μαγείας, παίζει δυνατά. 

Όποιος ακάλεστος έρχεται ,φωτογραφίζεται και ετοιμάζεται και η μπάντα του δήμου να παιανίσει εκεί δίπλα στην γαλάζια σημαία και  στον Αλέξανδρο και στον Διογένη. 

Να φτάσουν οι μουσικές στους απέναντι και στους παραδίπλα.

-Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό το διαπιστώνεις από το αμήχανο βλέμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου όταν μιλά για την μετάλλαξη δέλτα , την ινδική με την βουλα στο κούτελο.

Κι ενώ ακόμα κρατώ την μάσκα ως αξεσουάρ , αλυσιδάκι στο πόδι, αντιλαμβάνομαι πως σε λίγο καιρό θα με κλείσουν πάλι στο σπίτι γι αυτό ζω το τώρα αγαπητέ μου μέχρι να με συναντήσει η μετάλλαξη της Βραζιλίας που είναι αμφίβολο εάν μπορεί να μονομαχήσει με το pfizer μου. 

Δεν τα συζητώ όμως αυτά μέχρι να  έλθει επιτέλους ο Βρετανός να αναστηθεί η οικονομία που άνοιξε και περιμένει με τα ξεσκονόπανα στην καλντέρα. 

Να μου το θυμηθείς  πως μέσα στα κίνητρα του εμβολιασμού σε λίγο θα δίνονται δωρεάν δωμάτια στις Κυκλάδες και την Κρήτη..

Και υποψιάζομαι πως ο χειμώνας που θα κυκλοφορεί η ινδική μετάλλαξη στους έρημους δρόμους εμείς οι εμβολιασμένοι έχοντας  τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μας σε ασημένιο βραχιολάκι ..σαν να βρισκόμαστε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, θα ζήσουμε άλλο ένα πάτημα στο σβέρκο στα προσωπικά δεδομένα και στα δικαιώματα. 

Τα οποία δικαιώματα, τα εργασιακά  τον φετινό Ιούνη της άρσης όλων των μέτρων μπήκαν στο μπαούλο της ιστορίας .

Και από τη μια   ο πρωθυπουργός μας θα δίνει κίνητρα και μπόνους σε κάθε εμβόλιο, ενώ παράλληλα σε κάθε υπερωρία θα δίνει ένα ρεπό..

Αλλον ένα χειμώνα να περάσουμε έγκλειστοι κοιτάζοντας από το παράθυρό μας κάθε είδους μεταλλάξεις που μας προσπερνούν, τότε ο θυμός, η οργή, η βία και η τρέλα δεν θα μπορέσει να δαμαστεί ούτε από τον Χρυσοχοίδη!!Του οποίου έχει καμφθεί το ηθικό ομολογουμένως!

Αλλο οι διαδηλώσεις αγαπητέ άλλο τούτα εδώ τα εγκλήματα!!Τι να κάνει και ο Χρυσοχοίδης; 

-Γι αυτό σας λέω, ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας: 

Αναζητείστε ίσκιους και δροσιές. 

Και μετά θάλασσες και αλάτι, και ιώδιο, να υγιάνει τα αισθήματα, τις σκέψεις.. 

Και ξεμάτιασμα στερεοφωνικό! όλοι μαζί να φύγει το κακό!

Ειναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε  ως άβουλοι και μοιραίοι!