20 Απρ 2021

Ο Κώστας Αρβανίτης στον Just Radio: "Με ανησυχεί η διαχείριση του COVID από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ, που κάθε μέρα έχουμε 70 με 100 νεκρούς και δεν μιλάει κανείς"(ηχητικό)

 


Στον Just Radio , στην εκπομπή Cafe Society, καλεσμένος της Τζένης Σουκαρά ήταν σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Αρβανίτης .Στην συζήτηση τέθηκε το θέμα της  πανδημίας και επικοινωνιακός   χειρισμός της από την κυβέρνηση, οι αντιφάσεις των πολιτικών και λοιμωξιολόγων που δημιουργούν ένα τοπίο μεγάλης αβεβαιότητας στην κοινωνία. "Με ανησυχεί έτσι οπως γίνεται η διαχείριση και όπως γίνεται από τα ΜΜΕ και..

από την κυβέρνηση, του COVID . Δεν μπορεί καθε μέρα να έχεις να έχεις 70 με 100 νεκρούς  και να μην μιλάει κανείς γι αυτό και να υπάρχει ένας χαβαλές, όπου οι μεν  κάνουν ό,τι θέλουν και οι δε κάνουν ότι δεν ακούν. Βλέπουμε σπίτια να κλείνουν, 900 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι περιμένοντας τι; Όσοι πεθάνουν ας πεθάνουν; Πλέον έφτασαν και στο δικό σου σπίτι.Σπάσανε του κόσμου τα νεύρα. Αυτά τα μέτρα ακορντεόν και η πλάκα που έκανε  ο κ. Χαρδαλιάς κάθε λίγο και λιγάκι να βγαίνει με τις στολές και τον Τιόρδα ο οποίος εχάθη ξαφνικά και όλον αυτόν τον επικοινωνιακό χαβαλέ, σήμερα που θα μπορούσες να πεις στον πολίτη κάνε λίγο κράτει δεν σε πιστεύει γιατί ήσουν αντιφατικός. "δήλωσε ο ευρωβουλευτής. 

Στο ερώτημα πως και η αντιπολίτευση κρίνεται για το πώς χρησιμοποιεί την κατάσταση της πανδημίας για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη ο Κ. Αρβανίτης εκτός των άλλων απαντά "Η συμβολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και κομματων της αντιπολίτευσης στο Πολυτεχνείο δεν ήταν το βασικό θέμα της διασποράς του <COVID.Αφού σήμερα ο πρωθυπουργός μιλάει για αποσυμπίεση και λέει "Όλοι έξω".Πιο πολλοί ήταν οι αστυνομικοί τότε .Είχαμε 6.000 αστυνομικούς και 40 διαδηλωτές. Ποιος δημιουργησε συνθήκες τέτοιες αντίδρασης στον κόσμο κι έδερνε τον κόσμο στη Ν.Σμύρνη χωρίς λόγο με τους Ρόμποκοπ; "


Πολύ σημαντικά όμως τα όσα λέει και για τις δομές φιλοξενίας Αλλοδαπών με τελευταία νέα μέσα από την ειδική επιτροπή της Ευρωπαικής Ένωσης με τον Μαργαρίτη Σχοινά , η οποία συνεδρίασε εχθές καθώς επίσης και για την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που έφερε μεγάλες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση 

Όλη η συνέντευξη εδώ: