20 Απρ 2021

Πάει για "Γκίνες" ο Νίκας !


Του Νίκου Φλαούνα 

Αλήθεια, τι ήταν αυτό που οδήγησε την Δευτέρα το απόγευμα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, να διεκδικήσει και να κερδίσει το πολιτικό... παγκόσμιο ρεκόρ της ...αποχώρησης Πλειοψηφίας απο συλλογικό όργανο, όπως ειναι το Περιφερειακό Συμβούλιο;

Το περίεργο ειναι, πως επρόκειτο για ενα θέμα καθαρά ... πιασάρικο για δεξιούς και ακροδεξιούς οι οποίοι ανέκαθεν προσπαθούν να οικειοποιηθούν τα εθνικά θέματα ως αποκλειστικοί απόγονοι όλων των ιστορικών γεγονότων!

Επρόκειτο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και το τι σημαίνει για την Πελοπόννησο.

Ο Νίκας λοιπόν, αφου διέκοψε το Π. Σ στην προηγούμενη συνεδρίαση, στην επόμενη ανάγκασε τους συμβούλους του να αποχωρήσουν, λέγοντας πως "συνεχίστε εσείς της αντιπολίτευσης (8 παρατάξεις) χωρις την Περιφερειακή Αρχή."

Ζήτησε μάλιστα και την αποχώρηση του προέδρου του Π. Σ κατι που έκανε αυτός, ο  οποίος με τη σειρά του ζήτησε απο τον αντιπρόεδρο να αναλάβει την προεδρία...!

Στο τέλος οταν έληξε η συνεδριαση και ο αντιπρόεδρος έκλεισε το Π. Σ, επανήλθε ο ...πρόεδρος του Νίκα (και οχι του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως απεδείχθη) και συνέχισε τη συνεδρίαση με 16 συμβούλους (σε σύνολο 51) για να περάσει ΟΜΟΦΩΝΑ τα υπόλοιπα θέματα...! Μάλιστα ο ένας που έμεινε ηταν της "χρυσής αυγής" και ο άλλος αποστάτης απο άλλο συνδυασμό!

Πάμε ομως στην αρχή.

Τι ηταν αυτό που φοβήθηκε ο Νίκας και τα έκανε ... μπάχαλο;

Το οτι τον ενοχλεί η Δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνονται οι πολίτες και οχι οπως την αντιλαμβάνεται ο σκληρός πυρήνας της παράταξής του, το ξέρουμε.

Το οτι κατάφερε να γίνει Περιφερειάρχης ως ...δεύτερος στις εκλογες, χάριν του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής την οποία κατηγορεί και εξορκίζει, κι'αυτό το καταλαβαίνουμε.

Το οτι δεν ειχε εξασφαλίσει τις ψήφους απο τα συνήθη  "συμπαθή λευκά" και θετικά...  για να περάσει διάφορα θέματα, άντε κι'αυτό να γίνει κατανοητό.

Ομως ενα θεμα όπως τα 200 χρόνια της Εθνικης Επανάστασης, που θα του δινόταν η ευκαιρία να πει πως ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Καραϊσκάκης και όλοι οι ήρωες ηταν ...δεξιοί και μάλιστα ...Μητσοτακικοί, γιατι το απέφυγε;

Δεν υπαρχει απάντηση.

Εκτος και αν του είπε τίποτα ο Μητσοτάκης στο αυτί (τη μοναδική στιγμή που του επέτρεψαν οι άνθρωποι του προέδρου κατα την επισκεψή του στην Κόρινθο να τον πλησιάσει) και τον ...στεναχώρησε!

Η εκτος κι αν πίστεψε τα όσα λέγονται μετα την επιτυχή παρουσία Δένδια στην Τουρκία, πως ...βρέθηκε ο "δελφίνος" αντικαταστάτης του Μητσοτάκη και ειχε αποσυντονιστεί !

Ειλικρινά αυτο το απίστευτο της αποχώρησης της Πλειοψηφίας απο εκλεγμένο απο το λαό θεσμικό Όργανο ΔΕΝ εχει ξαναγίνει.

Λέτε να διεκδικεί θέση στο βιβλιο Γκίνες;