27 Ιαν 2021

Ο Σαμαράς και η αντιμετώπισή του από τον Κυριάκο και από τους "Μαξιμιλιανούς"


του Νίκου Φλαούνα

Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους ακροατές του just 964 radio που εκπέμπει στην Κορινθία και στις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες.

Η δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά που εχει την ευθύνη της εκπομπής με ρώτησε για τα όσα εχουν γραφτεί και όσα εχουν ακουστεί για τον τέως Προθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την ηχηρή παρεμβασή του μέσω της "Καθημερινής".

Πολλά ηταν αυτα που ακούσαμε και περισσότερα αυτα που διαβάσαμε.

Θεωρώ πως τα περισσότερα δεν εχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.


- Οι σχέσεις Μητσοτάκη - Σαμαρά ειναι πολύ καλές, είπαν!

 Ουτε καλές ειναι ουτε κακές. Απλα ...δεν υπάρχουν σχέσεις!


- Σαμαράς βοήθησε τον Μητσοτάκη για την αρχηγία του κόμματος. 

Ε και λοιπόν. Ξέρετε πολλούς αρχηγούς αστικών κομμάτων να εχουν αιώνια ευγνωμοσύνη σε όσους τους βοήθησαν και να ειναι... ισοϋψείς; Εκτος και αν ειναι ισχυρότερες προσωπικότητες π.χ Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο πρεσβύτερος). Και παλι. Αρκετοί ηταν αυτοί που στην πορεία κατέβηκαν (η τους κατέβασαν) απο το τρένο της κομματικής παρέας. Η όπως με τον ισοϋψή Αβραμόπουλο ο οποίος βοήθησε τον Σαμαρά για την αρχηγία στη ΝΔ και τον "εξόρισε" στη συνέχεια ως Επίτροπο στην Ε. Ε.; Αν έμενε ο Αβραμόπουλος δεν θα ηταν το Νο 2 και διεκδικητής της αρχηγίας;

Έτσι ειναι αυτά. Πολλα τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε!


- Συγκρίνουν την εποχή της παραίτησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την προσφυγή σε Εθνικές Εκλογές (τοτε) τις οποίες έχασε απο τον Ανδρέα...!

Καμία σχέση. Ο Κυριάκος εχει άνετη πλειοψηφία και ταυτόχρονα δεν εχει Συμπιλίδιδες! Εχει ολα τα ΜΜΕ "δικά" του, εχει την αβάντα των δημοσκοπήσεων και εχει την ευχέρεια να ανεχθεί την απουσία Σαμαρά απο την ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών οταν φέρει (και πολύ σύντομα ) στη Βουλή τα διατάγματα για επικύρωση!

Άλλωστε τον ...συγχώρησε και με την απουσία του στην ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και στην απουσία του απο κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή, παρα την κομματική πειθαρχία που ειχε επιβάλλει.


- Ο Σαμαράς (λένε) διατηρεί τις απόψεις του σταθερές στα Εθνικά θέματα. 

Ε και λοιπόν! Γιατί οι σταθερές απόψεις στην πολιτική ειναι κατ´ αναγκη και σωστές; Η πολιτική ειναι "ζωντανός οργανισμός" και ανασάνει και μεταβάλλεται. Δεν άλλαξε απόψεις, Ο ίδιος, οταν εγινε Πρωθυπουργός σε σχέση με τα όσα έλεγε στα "Ζαπεια";


                         Η ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΞΙΜΟΥ 


Αναμφισβήτητα ο Αντωνης Σαμαράς κράτησε ζωντανή τη ΝΔ ως κομμα εξουσίας, αφου κατάφερε την εποχή της μεγάλης πτώσης της, να την φέρει στην εξουσία έν μέσω μνημονίων και "διασποράς" των  ψηφοφόρων της. 

Εγινε Πρωθυπουργός και ξύπνησε την εξουσιαστική νοοτροπία των ψηφοφόρων της. 

Δέχθηκε την αχαριστία του Κυριάκου Μητσοτάκη τοσο για να προταθεί ως Επίτροπος στην Ε.Ε, όπου θα γινόταν Αντιπρόεδρος ως πρώην Πρωθυπουργός καθώς και για την Προεδρεια της Δημοκρατίας.

Τωρα η "γραμμή" που υπαγορεύει το "Μαξίμου" για την παρέμβαση Σαμαρά, ειναι "ουδέν σχόλιο" επισήμως και για τους ... παραθυράτους να λένε "...ένας πρώην Πρωθυπουργός εχει αυξημένη ανοχή στις δηλώσεις του"!

Ο Μητσοτάκης νοιώθει ισχυρός στο κόμμα, στην Κυβέρνηση και στις...δημοσκοπήσεις!

Εκει που δεν  ειναι ισχυρός, αλλα ..."νομίζει" πως  ειναι, ειναι στην κοινωνία ! Διότι η κοινωνία-οι πολίτες υποφέρουν.

Δεν ενδιαφέρει το Μαξίμου (δηλαδή Κυριάκο και συμβούλους) η αμφισβήτηση της κυβερνητικής στρατηγικής για τα ελληνοτουρκικά και το..."μακεδονικό" με καθαρά ιδεολογική  διαφοροποίηση απο τον Σαμαρά. Όλοι οι άλλοι λένε, ... θα κάτσουν 

"στ´αυγά" τους!

Παραδέχονται όμως πως δημιουργεί επικοινωνιακό πρόβλημα!