19 Ιαν 2021

Ι. Φιλντίση: Ερωτάται ο δήμαρχος Νεμέας βάση ποιας περιβαλλοντικης μελέτης προβλεφθηκε όλη αυτή η καταστροφή;


Την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο Ασωπός σήμερα προβάλλει μέσω του προσωπικού του προφίλ στο fb η δημοτική σύμβουλος Νεμέας Ιωάννα Φιλντίση.Η γνωστή δικηγόρος περιγράφει ένα οδυνηρό περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει συντελεστεί εκεί και ρωτά ευθέως τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Φρούσιο εάν έχει δοθεί άδεια για το κόψιμο των δένδρων και βάση ποιας μελέτης προβλέφθηκε όλη αυτή η καταστροφή.

Συγκεκριμένα η κ. Φιλντίση αναφέρει τα εξής:

"ΑΣΩΠΟΣ σήμερα : πολλά έχουν δει τα μάτια μου, αλλά τέτοια ΑΛΗΤΕΙΑ πρώτη φορά - πριν λίγο που επισκέφθηκα τη θέση "Μπουρλοβρυση" του Ασωπού. Μιλάμε κυριολεκτικά για ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ... καμία σχέση με "καθαρισμό από φερτα υλικά της κοίτης του ποταμού και εκβάθυνση για αποφυγή πλημμύρων". Έχουν κοπεί με ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ δέντρα με μεγάλους κορμούς, έχουν ξεριζωθει άλλα, ενώ δεν έχει καθαριστεί το ποτάμι από τα φερτα υλικά που είναι ακόμη μέσα στα νερά και κάτω απο το γεφύρι. Οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν το μέγεθος της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Σαν Δημοτική Σύμβουλος θέλω να ρωτήσω τον Δήμαρχο Νεμέας:

1) βάσει ποιας περιβαλλοντικης μελέτης προβλεφθηκε όλη αυτή η καταστροφή,

2)αν έχει δοθεί άδεια για το κόψιμο τόσο παλιών, μεγάλων και σπάνιων δέντρων (μεταξύ αυτών και ενός κουι όπως μου είπαν άνθρωποι που έχουν κτήματα στην περιοχή και έχουν φρικάρει κατά κυριολεξία) και 3) αν συμμερίζεται και υιοθετεί "δελτίο τύπου" ΑΝΩΝΥΜΟΥ blog που μιλάει σαν να τον εκπροσωπεί και δηλώνει με περισσό θράσος ότι "το έργο θα συνεχιστεί, αρέσει δεν αρέσει στην αντιπολίτευση"!!!!!