17 Μαρ 2020

Στη "πρώτη γραμμή" της μάχης ο Γρηγόρης Καρπούζης μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας


Κατά την άποψή μας  τέτοιες ώρες δεν μπορεί να μην αισθάνεται και ο τελευταίος πολίτης  δέος απέναντι στη μάχη των γιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία της χώρας.
Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. 


Της  μάχης για τη διασφάλιση της ζωής των πολλών με έναν αόρατο εχθρό.

Κάπως έτσι αυτές τις ημέρες αντιμετωπίζουμε όλοι και το Νοσοκομείο μας. Με δέος και σεβασμό

Το έργο τους είναι τιτάνιο και σπουδαίο.
Σε αυτή τη δύσκολη και συνάμα ιστορική στιγμή έλαχε ο κλήρος να αναλάβει διοικητής ο Γρηγόρης Καρπούζης. 
Πολλοί διοικητές ήλθαν και έφυγαν. Άλλοι προσπάθησαν να κάνουν έργο άλλοι στο παρελθόν δημιούργησαν προβλήματα.Ουδείς τους θυμάται.
Να διοικήσει κλήθηκε και ο Καρπούζης και μάλιστα ξεκίνησε με ζέση.Να φρεσκάρει , να επισκευάσει, να διαχειριστεί τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Πού να το φανταζόταν πως θα ήταν διοικητής σε πανδημία θανατηφόρου ιού; 

Αυτή τη στιγμή ο Γρηγόρης Καρπούζης καλείται να συντονίσει  μαζί με όλο "το στρατό" του Νοσοκομείου μας και να πολεμήσει μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι η προσφορά του στον Κορινθιακό λαό, που βρίσκεται αμήχανος και φοβισμένος σπίτι του, ακούγοντας τα ιατρικά ανακοινωθέντα. Καλείται μαζί με τους γιατρούς μας να περιορίσει το κακό.

Και το ξέρει. Και είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη. Είναι αποίκου! Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ εκεί. Είναι εκεί και τα Σαββατοκύριακα. Δίπλα στους γιατρούς, στο προσωπικό του Νοσοκομείου.
Και επειδή το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο εκεί,να επισημάνουμε πως οι πληροφορίες μας λένε πως έχει γίνει δουλειά. 

Ήδη εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο έχει εκπονηθεί πλήρες σχέδιο 4 φάσεων. Με σχέδιο αντιμετώπισης και συντονισμένο απο την Επιτροπή Λοιμώξεων,  την επιστημονική επιτροπή του Νοσοκομείου, την Ιατρική Υπηρεσία και τους εργαζομένους. 

Έχουν γίνει και διάφορες ασκήσεις επ αυτού του σχεδίου. Βέβαια τα πραγματικά περιστατικά που έρχονται δίνουν  την εμπειρία και τη συνεχή βελτίωση. 
Εν ώρα πολέμου δεν δίδονται άδειες ειδικού σκοπού. Απορρίφθηκαν όλες από τη διοίκηση.
Πόσο μάλλον όταν αυτός ο πόλεμος εξαρτάται και απο τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 


Το Νοσοκομείο μας είναι έτοιμο. Και πολεμά καθημερινά. Τα εξωτερικά ιατρεία ήδη έχουν απομονωθεί. 
Αύριο θα έχει έλθει και το δεύτερο isobox .

Ευτυχώς δεν έχουμε ακόμα κάποιο βεβαιωμένο κρούσμα. 
Ο αγώνας θωράκισης συνεχίζεται. 

Γι αυτόν αλλά και για πολλούς άλλους λόγους ακόμα που θα τους διαπιστώσουμε σύντομα,στηρίζουμε το Νοσοκομείο μας και λέμε ένα μπράβο στον διοικητή για το άγρυπνο μάτι και ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή    για εμάς.



Τζένη Σουκαρά