1 Δεκ 2020

Η άγνοια κινδύνου του Νίκα - Και το " μην τολμήσετε " του Καμπόσου

 


Να μην τολμήσουν να αγγίξουν τον Ερασίνο, διεμήνυσε στην Εθνάρχου Μακαρίου (Περιφέρεια) ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, θέλοντας να προϊδεάσει συμμετέχοντες αλλά και παρατηρητές, για την..

στάση  που θα κρατήσει στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης

Αντίθετος με την παρέμβαση που δρομολογείται στον ποταμό είναι ο  Δημήτρη Καμπόσος ο οποίος αντιπρότεινε μια ήπια παρέμβαση, φιλική περιβαντολογικά, με τη χάραξη της διαδρομής περιμετρικά του Ερασίνου με κυβόλιθους και τη δημιουργία ποδηλατόδρομων ώστε να κάνουν τη βόλτα τους οι πολίτες δίπλα στη φύση.

Το συγεκριμένο έργο όμως είναι και ένα crash test ανάμεσα σε μια περιφέρεια που δεν δείχνει καμία διάθεση διαλόγου και συνεργασίας και κάνει ασκήσεις επί χάρτου πετώντας λεφτά και στον δήμαρχο Άργους ο οποίος  ζήτησε από την Περιφέρεια "να μην ασχολείται  εριστικά και επιθετικά μαζί του."

"Γιατί δεν μας ρωτά;" αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

(Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Νίκας και οι συνεργάτες του δεν ρωτούν τους άμεσα ενδιαφερόμενους και πράττουν όπως εκείνοι νομίζουν.Παράδειγμα το διοικητήριο της Κορίνθου και η θέση ανέγερσής του στην Ποσειδωνία που βρίσκει αντίθετο σύσσωμο όλο το δημοτικό συμβούλιο.) 

Το θέμα των έργων, όμως όπως φαίνεται, προτίθεται να παίξει ο Περιφερειάρχης κυρίως στην σχέση του με τον Δημήτρη Καμπόσο τον οποίο φοβάται για την εκλογική κούρσα των Περιφερειακών εκλογών.

 Μια πρόγευση λάβαμε σε πρόσφατη συνέντευξη του όταν μιλούσε για έργα που θα κάνει ...ο ίδιος στο δήμο Άργους Μυκηνών! Αλλά και το θέμα του  Ερασίνου ποταμού, είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη .

"Χωρίς τους δήμους δεν μπορούν να κάνουν μελέτες για τους δήμους" δηλωσε με νόημα ο Καμπόσος λέγοντας ευθέως πως ο Περιφερειάρχης "δεν ακούει ούτε τον αντιπεριφερειάρχη του κ. Μαλτέζο".

Και αν ο Περιφερειάρχης δεν ακούει ούτε τον κ. Μαλτέζο , αναρωτιόμαστε τώρα  εμείς, από πού προκύπτουν αυτά τα έργα τα οποία δεν κρίνονται απαραίτητα από τον δήμαρχο 3 τετραετιών και παρά ταύτα πετώνται 2 εκατ. γι αυτά; 

Οπωσδήποτε το διάστημα που θα διανύσουμε έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Με το νέο νόμο το ΕΣΠΑ αλλάζει και  "προισταμένη αρχή".Φεύγει από τα χέρια των Περιφερειαρχών και πάει στα χέρια των δημάρχων.

Το ανακοίνωσε ο κ. Καμπόσος. Και βεβαίως η ανακοίνωση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. 

Οι πρόεδροι των δημάρχων κάθε περιφέρειας θα χειρίζονται έργα και κονδύλια. Έχει κανείς την αμφιβολία πως αυτό και μόνο δεν θα αλλάξει όλες τις διαθέσεις και προθέσεις στην Πελοπόννησο;

Το ΕΣΠΑ μέχρι τώρα δημιουργούσε μικρούς βεζύρηδες, οι οποίοι διαμόρφωνα πελατεία και δημιουργούσαν υποτελείς.

Οι ντόπιοι δε,οι  εντεταλμένοι των βεζίρηδων, διορισμένοι, έβγαιναν αλώβητοι σε όλη τους τη θητεία και έκαναν σχέδια να πάνε σε άλλα μετερίζια. Οι δήμαρχοι υποτελείς ακόμα και σε αυτούς αιτούνταν την εύνοια για να λάβουν χρηματοδοτήσεις που δικαιούνταν. 

Φαίνεται πως αλλάζει αυτό, καιρός να το συνειδητοποιήσουν και οι δήμαρχοι. 

Διότι εάν ο νυν Περιφερειάρχης κάνει τέτοιες "παραφωνίες" με τον Καμπόσο, τον πρόεδρο των δημάρχων της Πελοποννήσου,  δήμαρχο λαοπρόβλητο και συνάμα  γνωστό για το εκρηκτικό του ταπεραμέντο, μάλλον δρα με άγνοια κομματικού και αυτοδιοικητικού κινδύνου.


 Τζένη Σουκαρά