9 Οκτ 2020

Αντουανέτες


Η δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ Ιωάννα Μάνδρου, μιλώντας σε τηλεοπτικής εκπομπή με συναδέλφους της, επαίνεσε με τον πιο φυσικό τρόπο τη Μάγδα Φύσσα για...

τα περιποιημένα της μαλλιά. Δεν το περίμενε, από μια γυναίκα από το Πέραμα να είναι τόσο «κόσμια», όπως τη χαρακτήρισε και ποτέ «αχτένιστη». 

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε ο απολύτως προσβλητικός τρόπος, με τον οποίο μίλησε για τις γυναίκες από το Πέραμα και από κάθε Πέραμα, η ίδια κατήγγειλε «αλητεία», χωρίς να ζητήσει συγγνώμη. Αναμενόμενο. Το πιθανότερο είναι, ότι δεν κατάλαβε καν, πόσο τοξικά ταξικό ήταν αυτό που είπε. Δεν αντιλήφθηκε, ότι το να ταυτίζεις τη λαϊκή καταγωγή με την έλλειψη αισθητικής και αγωγής είναι απλά ρατσιστικό - τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. 

Η Ιωάννα Μάνδρου δεν είναι μόνη της μέσα στη φούσκα του επιθετικού ελιτισμού. Τη συντροφεύουν πολλοί από τον μιντιακό μηχανισμό, την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ. Ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης για παράδειγμα που πριν λίγο καιρό μας «ενημέρωσε», ότι για την τεράστια ανεργία φταίνε οι άνεργοι, γιατί δεν έχουν σωστά δομημένο βιογραφικό και δεν ξέρουν να ψάχνουν στο ίντερνετ. 

Δίπλα τους και πιο ψηλά βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε εκφράσει με αυθορμητισμό την αγωνία του για τον νέο από το Περιστέρι, που θέλει να γίνει ψυκτικός (Μάιος 2019). Και πριν από λίγες μόνο μέρες εξομολογούνταν στον Γ. Χαράρι, ότι η ιδέα μόρφωση - δουλειά - σύνταξη είναι ίσως παρωχημένη. Άλλωστε, δεν πάνε παρά τρία χρόνια από τότε που ξέσπασε στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι, ναι, οι κοινωνικές ανισότητες έχουν να κάνουν με τη φύση του ανθρώπου και δεν εξαλείφονται. 

Στο μεταξύ χθες, που η Ιωάννα Μάνδρου ανακάλυψε την κρυφή γοητεία του Περάματος, απεργούσαν κούριερ, ντελιβεράδες και άλλοι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν δίκυκλο. Ζητούν τα αυτονόητα, ένσημα για βαρέα και ανθυγιεινά και εταιρικό μηχανάκι. 

Το πιθανότερο είναι, ότι δεν είχαν το κατάλληλα «δομημένο βιογραφικό», για να βρουν καλύτερη δουλειά. Μπορεί όμως να είναι καλοκουρεμένοι και με σιδερωμένα καθαρά ρούχα. Και αν ζουν στα δυτικά προάστια, ίσως ακολουθήσουν τη συμβουλή του πρωθυπουργού, να στείλουν τα παιδιά τους σε μια τεχνική σχολή, για να βρουν δουλειά αργότερα σαν υδραυλικοί ή μαραγκοί - παρόλο που είναι πια λίγο ξεπερασμένη και η αντίληψη για πλήρη απασχόληση με ασφάλιση. 

Τι να κάνεις... οι «πάνω» και οι «κάτω» πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, κάτι σαν θέλημα Θεού που θα λέγε και η Κεραμέως. 


ΠΗΓΗ: tvxs.gr