9 Οκτ 2020

Αστυνομική καταστολή / «Χημικά και δέος» το δόγμα Χρυσοχοΐδη


Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από τις κοινωνικές αντιδράσεις απαντά με άγρια καταστολή

Η διάλυση της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης την Τετάρτη έξω από το Εφετείο και η διάλυση της κινητοποίησης των μαθητών δυο ημέρες μετά, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Ήταν οι πρώτες κινητοποιήσεις που εφαρμόστηκε το νέο δόγμα Χρυσοχοΐδη. Το δόγμα «χημικά και δέος».

Η νέα αντίληψη, απαιτεί επιχειρησιακή δράση, ώστε οι συγκεντρώσεις να καταπνίγονται και να διαλύονται εν τη γεννέσει τους, μέσα από καταιγισμό χημικών και τόνων νερού που εκτοξεύονται από τις αστυνομικές αύρες.

Και στη συνέχεια προβλέπει διασπορά ψευδών ειδήσεων, περί επίθεσης στις αστυνομικές δυνάμεις που αναγκάστηκαν να αντιδράσουν.


Η διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Στο Εφετείο, το σύνθημα στις αστυνομικές δυνάμεις δόθηκε αμέσως, μόλις, ανακοινώθηκε στο πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, η καταδικαστική απόφαση για τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και τους πολιτικούς καθοδηγητές της.

Η επίθεση με χημικά στους συγκεντρωμένους έγινε τόσο γρήγορα, που η τεράστια αντιφασιστική συγκέντρωση άρχισε να διαλύεται, με τον κόσμο να τρέχει στους γύρω δρόμους για να προστατευθεί.

Το δόγμα «χημικά και δέος», έχει και plan b, αφού σε χρόνο ντε τε άρχισαν και οι δηλώσεις περί επίθεσης στις διμοιρίες των ΜΑΤ με 150 μολότοφ, προκειμένου να δοθεί πάσα σε εκείνα τα πρόθυμα ΜΜΕ και να δικαιολογηθεί η απρόκλητη επίθεση με στόχο τη διάλυση της τεράστιας αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Δυστυχώς για τους εμπνευστές του νέου δόγματος, τα βίντεο των πολιτών διέψευσαν το αφήγημα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και των επιτελών του. Ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε αντικείμενα που πετάχτηκαν από «600 άτομα».


Η διάλυση της συγκέντρωσης των μαθητών

Η ίδια ακριβώς μεθοδολογία εφαρμόστηκε δυο ημέρες μετά στη συγκέντρωση μαθητών, ανάμεσά τους παιδιών από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου, που είχαν πάει στο υπουργείο Παιδείας, για να απαιτήσουν μέτρα για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Και πάλι μέσα σε χρόνο ντε τε οι δυνάμεις των ΜΑΤ, «έπνιξαν» τους μαθητές στα χημικά και στη συνέχεια άρχισαν να τους κυνηγούν ακόμα και μέσα στο γειτονικό Mall, όπου πήγαν για να προστατευθούν, συνεχίζοντας να ρίχνουν χημικά ακόμα και στην είσοδο του εμπορικού κέντρου.

Η πρόφαση και πάλι για να διαλυθεί η μαζική συγκέντρωση των μαθητών, ήταν αντικείμενα που έριξαν εναντίον των αστυνομικών άγνωστοι.


Χρ. Σπίρτζης: Δόγμα «τρόμος και πάταξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Δεν πέρασε μία ημέρα από την αναίτια διάλυση της ειρηνικής, δημοκρατικής συγκέντρωσης για την ιστορική απόφαση δικαίωσης του Παύλου Φύσσα, της οικογένειάς του και των αντιφασιστικών αγώνων του δημοκρατικού κόσμου έξω από το Εφετείο και σήμερα έγινε και πάλι χρήση χημικών, αυτή τη φορά σε ανήλικους μαθητές» τονίζει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, «η ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής χαιρετίστηκε από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Η ειλικρινής έκφραση ικανοποίησης για την απόφαση από όλους συνεπάγεται ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τις φασίζουσες πρακτικές που τον εκτρέφουν, πρέπει να είναι διαρκής, σε όλους τους χώρους και σε όλες τις εκφάνσεις του.

Περιμένουμε, επομένως, και την καταδίκη του δόγματος "τρόμος και πάταξη" της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επιβάλλεται το τελευταίο διάστημα και πάνω σε ανήλικους μαθητές, οι οποίοι δίνουν δημοκρατικά και ειρηνικά τον δίκαιο αγώνα τους, διεκδικώντας τις προφανείς και αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας».

«Οι εικόνες της απόπειρας τρομοκράτησης μαθητών και των γονέων τους το προηγούμενο διάστημα, η απόπειρα σπίλωσης και παραπληροφόρησης των δίκαιων αιτημάτων τους και οι σημερινές εικόνες μαθητών που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, δεν τιμούν ούτε τη Δημοκρατία ούτε την χρονική στιγμή της αναμονής των ποινών των ναζί της Χρυσής Αυγής» καταλήγει ο Χρ. Σπίρτζης.


ΠΗΓΗ: avgi.gr