3 Οκτ 2020

Σπ. Καραβάς: Γιατί δεν προχωρούν τα έργα στη γέφυρα του Σύθα;


Το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο και κατά κύριο λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση με αιχμή τον τότε γενικό γραμματέα υποδομών κατάφεραν και υλοποίησαν χρόνιο αίτημα του δήμου μας για αντικατάσταση..

της γέφυρας του Σύθα. Ίσως όχι όπως θα έπρεπε με τις κατάλληλες απαλλοτριώσεις,διανοίξεις και διαπλατύνσεις, χωρίς όμως αυτό να μειώνει το εκτελούμενο έργο από πλευράς προστιθέμενης αξίας για τον τόπο μας.

Σε προηγούμενο συμβούλιο μέσω του δημ. συμβούλου μας κ. Κολοτούρου ρωτήσαμε ως συνδυασμός προ ημερησίας για το αναγκαίο της κατεδάφισης της παλαιάς γέφυρας το κρίσιμο διάστημα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν και ομολογουμένων ταλαιπώρησαν πολλούς και ζημίωσαν κάποιες τοπικές επιχειρήσεις, παίρνοντας την απάντηση “να μη μας προλάβει ο καιρός...”.

Αντ’ αυτού με λύπη διαπιστώνουμε ότι η εξέλιξη των έργων είναι ιδιαίτερα αργή, χωρίς καμία ενημέρωση από τον δήμο, με την ταλαιπωρία και τις ζημιές να ξεχειλίζουν...Καταλαβαίνουμε τα όρια της κομματικής πειθαρχίας και της “μη ύψωσης της φωνής” κατά της “δικιάς μας κυβέρνησης”, αλλά αυτοδιοίκηση είναι μάλλον άλλο μετερίζι...


Ερωτάται ο δήμαρχος


-Γιατί δεν προχωρούν τα έργα στη γέφυρα του Σύθα.

-Ποιά ειναι η συνολική αλληλογραφία με το υπουργείο για το θέμα της γέφυρας και ποιές οι επιστολές διαμαρτυρίας του δήμου για τις καθυστερήσεις, των οποίων ζητάμε αντίγραφα.

-Γιατί δεν μπορέσαμε να ασφαλτοστρώσουμε ούτε αυτά τα λίγα μέτρα που ενώνουν την Ιάσωνος με το ποτάμι (περιοχή Κορώνη), αφού από εκεί τελικά διοχετεύσαμε τμήμα του κυκλοφοριακού φόρτου.

-Έχοντας προφανή λύση για το θέμα του σηματοδότη με μονοδρομήσεις που θα παρουσιάσουμε στο επόμενο συμβούλιο, μήπως πρέπει να πάψει η λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη που τόσο ταλαιπώρησε και ζημίωσε;


Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Ορίζοντες Δημιουργίας

δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Σπύρος Καραβάς