1 Σεπ 2020

Ρεπορτάζ - Διοικητήριο:Ποια η πρόταση που ωφελεί την πόλη;


Εξακολουθεί να διχάζει  η απόφαση της Περιφέρειας για την ανέγερση του νέου Διοικητηρίου στην περιοχή του στρατόπεδου της Ποσειδωνίας. 
Η αλήθεια είναι πως αυτή η πρόταση σταμάτησε να συζητείται για την πρωτεύουσα του νομού από το...


2012 και μετά.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατηρούν πως εάν τελικώς δεν είχαν αναλωθεί, ως συνήθως, όλοι οι φορείς σε διχογνωμίες  για την ιδανική θέση του νέου διοικητηρίου, τώρα η περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Κορινθίας θα είχε το δικό της κτίριο στην Ποσειδωνία. Τότε τα είχε όλα. Παραχώρηση 7 στρεμμάτων στη Νομαρχία  από το Υπουργείο εθνικής Αμυνας και έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για την ανέγερση διοικητηρίου, με απόφαση Σουφλιά.
Ναυάγησε το διοικητηρίο, αλλάξαμε προσανατολισμό για την διεύρυνση και εξέλιξη της πρωτεύουσας. 
Το 2013 το ΓΠΣ άλλαξε την χρήση του στρατοπεδου της Ποσειδωνίας .Ψηφίστηκε από το ΔΣ Κορινθίων να γίνει εκεί ένας χώρος άθλησης ή χώρος Πολιτισμού .
Η πόλη κοίταζε την προοπτική της στο 6ο ΣΠ , ως ένα μεγάλο διοικητικό κέντρο, όπου στεγάζονταν υπηρεσίες του δήμου, της Αστυνομίας, το Πανεπιστήμιο, η Πυροσβεστική, ενώ θα παραχωρούντο και κάποια στρέμματα στην Περιφέρεια για την ανέγερση διοικητηρίου. 
Αυτή τη στιγμή που το θέμα του διοικητηρίου επανέρχεται, οι δυο προτάσεις  σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάνουμε αυτό τον καιρό,  σε κάποιο σημείο "χωλαίνουν".
Και υπάρχει φόβος νομικής εμπλοκής στη μια, και τραγικής καθυστέρησης στην άλλη. 
Αυτό που προέχει είναι να γίνει το νέο  Διοικητήριο της Κορινθίας.Και εδώ τα ζητούμενα  που τίθενται προς συζήτηση και για τις δυο προτάσεις και που φυσικά θα οριστικοποιήσουν και το όποιο αποτελέσμα έχουν να κάνουν: 
α) με την ιδιοκτησία 
β) με την παραχώρηση 
γ) με το έαν έχει γίνει Σχέδιο Πόλης 
δ)με τον  χρόνο που  θα χρειαστεί 
ε)με το πόσο θα κοστίσει 
Καλό λοιπόν είναι οι εμπλεκόμενοι  φορείς να κάτσουν στο τραπέζι να δουν τι ωφελεί τον τόπο και αν χρειαστεί ας κάνουν τις όποιες υπερβάσεις τους. 


Τζένη Σουκαρά