15 Ιουλ 2020

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Άμεση λήψη μέτρων προστασίας τώρα !


Στό ίδιο έργο θεατές με  τους ίδιους φόβους και ανησυχίες. Αλλο ένα περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου, άλλη μια έκκληση από τον  ιατρικό σύλλλογο Κορινθίας για λήψη άμεσων μέτρων...


προστασίας. 

Άγριες σκηνές  εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου πριν από λίγες ημέρες, όταν ομάδα Ρομά, που μετέφερε έναν  τραυματία στα εξωτερικά ιατρεία, αντέδρασε με βίαιο τρόπο  λόγω της μεγάλης αναμονής όπως επικαλέστηκε  και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός τραυματιοφορέα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά, τα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ του νομού μας είναι τελείως ανοχύρωτα και ανυπεράσπιστα απέναντι σε τέτοιου είδους «επιδρομές». .

Πιο συγκεκριμένα  ο Ιατρικός Σύλλογος σημειώνει με ανακοίνωσή του:

"Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 11/7/2020, στο χώρο των επειγόντων ιατρείων (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Κορίνθου εισέβαλε ομάδα Ρομά, προκαλώντας φθορές σε υλικό δημόσιας περιουσίας, ασκώντας ψυχολογική βία σε παρευρισκόμενους πολίτες και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενώ καταγράφηκε σωματική βία κατά τραυματιοφορέα.

Δυστυχώς, η ιστορία αναφέρει πολλά παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν, δίχως να έχουν παρθεί ποτέ δραστικά μέτρα. Δεν είναι μόνο το νοσοκομείο. Τα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ του νομού μας είναι τελείως ανοχύρωτα και ανυπεράσπιστα απέναντι σε τέτοιου είδους «επιδρομές».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας:

Δεν ανέχεται τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται σε οποιονδήποτε χώρο παροχής υγείας

Προχωρά σε συζητήσεις με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας

Διεκδικεί με κάθε νόμιμο μέσο, τη προστασία των ιατρών/μελών του

Καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα

Καλεί τον ΠΙΣ να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση".