11 Ιουν 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Στην Ασφάλεια η βασική ύποπτη – Θα καταθέσει και δεύτερη γυναίκα


 Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 35χρονης Ελληνίδας, η οποία θεωρείται η βασική ύποπτη
για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθέα και η υπόθεση βρίσκεται πολύ κοντά στην εξιχνίασή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση...


της ΕΛ.ΑΣ., «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».


Η βασική ύποπτη

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στην 35χρονη ύστερα από τη συλλογή ηχητικού υλικού από την κλήση που έκανε σε ραδιοταξί που τη μετέφερε στην Καλλιθέα, αλλά και μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, η προσαχθείσα είχε στην κατοχή της μία περούκα και μία τηλεκάρτα, η οποία πιθανώς να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Επίσης, η εν λόγω γυναίκα εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο, κοντά στον χώρο εργασίας της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση και τα κίνητρα ήταν πιθανότατα προσωπικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που προσήχθη αρχικά δεν αξιολογήθηκε ως έπρεπε, λόγω ανεπάρκειας στοιχείων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν νέα στοιχεία εις βάρος της και ο εντοπισμός της ήταν ζήτημα ωρών για την ΕΛ.ΑΣ. 

Οι Αρχές προσπαθούν να «θωρακίσουν» τη δικογραφία της υπόθεσης με αποδεικτικά στοιχεία, καθώς η δράστιδα έχει φροντίσει να καλύψει τα περισσότερα ίχνη της.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του «Βήματος» ανέφερε ότι η δράστις είναι μία γυναίκα από την Αθήνα, της οποίας τα ίχνη είχαν εξαφανισθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναζητείτο από τις αστυνομικές αρχές.

Η εν λόγω γυναίκα δεν ανήκει στον αρχικό κύκλο των υπόπτων από το προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης που είχε απασχολήσει στην πρώτη φάση τις διωκτικές αρχές, όπως αναφέρει «Το Βήμα». Φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με άντρα ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την άτυχη 34χρονη κάτι που θεωρήθηκε από την ύποπτη ως «εμπόδιο» για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του. Κάτι ωστόσο που φέρεται να αρνείτο κι ο ίδιος ο εν λόγω άνδρας.  Αστυνομικοί μιλούν για «εμμονή» τής εν λόγω γυναίκας σε βάρος της 34χρονης.

Η επίθεση
Η επίθεση σημειώθηκε στις 20 Μαΐου, όταν η 24χρονη πήγαινε στη δουλειά της, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα. Η δράστις την περίμενε έξω από την εργασία της όταν την αντίκρισε τής έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο, προκαλώντας της σοβαρές βλάβες και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Οι συνάδελφοι της 34χρονης τη μετάφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η κατάσταση της χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή αρκετά σοβαρή.