29 Μαΐ 2020

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Χρ. Δήμα και τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας (βίντεο)


Χθες απο το Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός Τεχονολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας συμμετείχε  στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν...


επενδύσεις εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, καθώς επίσης και με τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές που τις εμπιστεύτηκαν.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός «σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις #startup που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα από ταλαντούχους ανθρώπους κατάφεραν να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε το περιβάλλον των νεοφυών μας επιχειρήσεων αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα προσελκύσουν στη χώρα περισσότερα κεφάλαια, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αναδείξουν περισσότερο το οικοσύστημα των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Στη διάρκεια της κρίσης, υπήρξαν ορισμένες ιστορίες επιτυχίας, αλλά έχω την αίσθηση ότι η τάση αυτή αποκτά πλέον ανοδικά χαρακτηριστικά.
Στηρίζουμε το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας, παρέχοντας περισσότερες φορολογικές ελαφρύνσεις για επενδύσεις σε Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη και ένα πλαίσιο για την καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση.»