29 Μαΐ 2020

Τι είπε ο Π. Νίκας για την κατάσταση στην Ερμιονίδα σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1


“Συντασσόμαστε με τις αγωνίες όλων των κατοίκων στο Κρανίδι και στο Πόρτο Χέλι καθώς και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας όσον αφορά τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας μεταναστών, μετά και την εμφάνιση τριων νέων κρουσμάτων”.


Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στην τηλεόραση του   Antenna, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πιο πάνω περιοχή.

“Εκτιμώ ότι η  δομή θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στην Ερμιονίδα, μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή. Είναι δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή, οι κάτοικοι είναι κάθετοι στις θέσεις τους και η στάση αυτή ερμηνεύεται βεβαίως από το πλήγμα που έχει υποστεί το Κρανίδι και η ευρύτερη περιοχή εξ αιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος επισήμανε:

“Δεν θεωρώ καθόλου παραδεκτό την ενοικίαση ξενοδοχείων σε τουριστικές περιοχές, όταν υπάρχει η δυνατότητα να εξευρεθούν εστίες σε άλλες”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας τόνισε  πως “απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων, δηλαδή η εφαρμογή καραντίνας στην δομή και περιφρούρηση του μέτρου από την αστυνομία. Και βεβαίως, κατά προτεραιότητα μετακίνηση της συγκεκριμένης δομής, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αποχωρήσουν οι φιλοξενούμενοι σε ξενοδοχεία”.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, υπενθύμισε ότι “οι Περιφέρειες, θεσμικά, δεν έχουν κανένα ρόλο στις δομές τέτοιου τύπου, οι οποίες ελέγχονται από διάφορες ΜΚΟ και εποπτεύονται από το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου”.

Αυτό βεβαίως, να σημειώσουμε εμείς, δεν αποδυναμώνει την φωνή των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης που μπορούν μαζί με την κοινωνία, εαν εκείνη πλήττεται να αγωνιοστούν για να αλλάξουν την κατάσταση. Εξάλλου γι αυτό υπάρχει και η αυτοδιοίκηση, γι αυτό υπάρχουν οι αιρετοί.