26 Μαΐ 2020

Το φιλμ της τετραετίας σε πλήρη εξέλιξη!Της Τζένης Σουκαρά


Εντάξει! Μην μου πεις πως περίμενες 5 ημέρες πριν τον Ιούνη να το στρώσει στο χαλάζι και να μας πνίξει στο νερό!
Θα μου πεις το 2020 όλα μπορούν να συμβούν!
Όπως απόψε θα συμβεί να πάμε με λευκή λαμπάδα να ψάλλουμε...
το Χριστός Ανέστη , να κάνουμε πως νηστέψαμε και εκεί κάπου στις 11 να πεινάμε, να μοσχοβολά η μαγειρίτσα, να κάνουμε πως τσουγκρίζουμε τα κοκκινα αυγά και μαζί με τη βροχή, να τα βεγγαλικά και να ο Ιησούς Αναστάντας!
Αύριο δεν έχει σουβλιστό αρνί ,θα μεταφερθεί την πρώτη Κυριακή του Ιούνη, γιατί οι μετεωρολόγοι παρατήρησαν κάποια καιρική αστάθεια, επομένως η Λαμπρή βρίσκεται στη αναμονή..Του Αγίου Γεωργίου δεν γνωρίζω πώς θα κινηθεί ..Δεν έχω πληροφόρηση! 
-Σήμερα μας αποχαιρέτησε και ο Τσιόδρας με Οδυσσέα Ελύτη.Κλαθμοί και οδυρμοί, αρχαίος χορός το τηλεκοινό. Και ο Χαρδαλιάς μας αποχαιρέτησε.Όλη η ευσυγκίνητη Ελλάδα κουνούσε το μαντήλι  μόνο που όλο αυτό το ευσυγκίνητο δεν μου ταιριάζει με την Ερμιονίδα πατριώτη, που την άφησαν έτσι μετά την δική της καραντίνα, χωρίς τεστ, με τους πρόσφυγες να πηγαινοέρχονται , να μην λαμβάνεται κανένα μέτρο, και την ώρα που ο γιατρός Τσιόδρας αποχαιρετούσε με το Νομπελίστα ποιητή, εκεί , στην Αργολίδα μετρούσαν και άλλα τρία κρουσματα στη δομή, και μια απόφαση για νέα καραντίνα. Στήθηκαν σε κύκλο και τραβούσαν τα μαλλιά τους(θα μπορούσα να πω Επιδαυριακά.)
Όλα αυτά σημάδια μιας εμφανούς υποκρισίας που δεν νομίζω πως κάνει κανέναν να κοκκινίζει όταν διαπιστώνεται. 
- Στην Κόρινθο ο πρόεδρος του Επιμελητήριου το τελευταίο διάστημα αναλαμβάνει πάρα πολλές πρωτοβουλίες και κάποιοι προβληματίζονται, σύμφωνα με πηγές μου.  Ο Πιτσάκης σμιλεύει το κοινωνικό του προφίλ .
Πάντως προβλέπω οι φορείς αυτή την τετραετία να τραβολογιούνται από εδώ και απο εκεί, ανταποκρινόμενοι στις πρωτοβουλίες του καθενός επίδοξου μνηστήρα.Εκεί η ουσία είναι να αφουγκράζεσαι την κοινωνία, και να μην μετατραπείς  από πρώτος,σε  τελευταίος. Θέλει αντανακλαστικά. Αλλιώς σε έφαγε το κοινωνικό μέτωπο.

- Ευτυχώς που ήλθε αυτή η κακοκαιρία γιατί θα ανησυχούσα πού βρίσκεται σήμερα ο Σέρλοκ Χόλμς .
Ο Σέρλοκ του μεγάλου δήμου μας όλο το Σαββατοκύριακο δεν άφησε παραλία για παραλία. Φωτογράφιζε μπρος, πίσω το μηχάνημα, τα χαλίκια , την στρώση, ακολουθούσε το συνεργείο στο Κανταρέ, στη Ποσειδωνία ..Έφτασε μέχρι το Αρχαίο Λιμάνι και τον φάγανε τα κουνούπια, μου είπαν. Δεν είχε πάει ακόμα ο Γκιολής με το κωνωποdrone!
Κάποια στιγμή έπαθα μια σύγχιση! Έβλεπα τις φωτό του Σέρλοκ με τις φωτο του αντιδημάρχου, που όργωνε την άσφαλτο και μιλούσε στον Σέρλοκ με το κοντάρι της σελφι.
Έχασα το πριν και το μετά ή το μετά που έγινε πριν; 
Κατάλαβες πατριώτη μου πώς πάνε να σε παγιδεύσουν;Να καδραριστείς.
 Να υπερασπιστείς τον πρώην; Ουδείς τολμά να τον ρωτήσει "γιατί εξαντίστασαι, τόσο καιρό τι έκανες εσύ για τα Καλάμια, για να κάνουν τα Καλάμια για εσένα,τι έκανες για την Ποσειδωνία και την κατάντησες έτσι, το...Κανταρέ! Δεν σου λέω για τα Βουναλάκια, είναι δύσκολο, δεν τα γνωρίζεις καν. 
Να υπερασπιστείς τον  τωρινό; Γιατί θριαμβολογεί για τα αυτονόητα; Όχι δεν θα ρίξω τόσο χαμηλά τον πήχη των απαιτήσεων μου. 
Ούτε θα μπω στο μίζερο σκεπτικό της έτερης αντιπολίτευσης που σιωπά , σφυρά, θυμάται, για 'να μην βάλει νερό στο μύλο του πρώην'. Εκεί είναι και το στοίχημα ! Να μπορείς να υπερβείς την μιζέρια!
Και που λες, ενώ από  όλο αυτό το κυνηγητό, έφτασε και σουρούπωνε, ο Σέρλοκ ξεφύτρωσε μέσα από τα ψηλά χορτάρια του Χιλιομοδίου , ανακαλύπτοντας παιδική χαρά εις αθλία κατάσταση !!Τα έχασα! Η απόλυτη έκπληξη! Πώς συνέβη σε εμάς αυτό;
Αυτό το κυνηγητό έχω την αίσθηση πως θα αποτελέσει το φιλμ της τετραετίας. Θα έχει σασπένς , κρυφτό και πολλούς - πολλούς  Δούρειους Ίππους.