22 Μαΐ 2020

Τι έγιναν οι υστερικοί υπέρ της καραντίνας, τώρα που έρχονται εκατομμύρια τουρίστες χωρίς τεστ;


Επειδή δεν είναι δυνατόν να έχουν πάθει όλοι αμνησία ή Αλτσχάϊμερ στην Ελλάδα, υποθέτω πως δεν είμαι ο μόνος που θυμάται, πως, πριν από δυο μήνες, πάρα πολλοί γνωστοί Έλληνες (δημοσιογράφοι, “πνευματικοί άνθρωποι”, “καλλιτέχνες” και άλλοι) είχαν πάθει υστερία και μας καλούσαν να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. 


Θυμάμαι πολύ καλά, ποιοι ήταν όλοι, που έγραφαν εκατό φορές τη μέρα Stay the F*ck Home ή και Stay Home Asshοles.

Θυμάμαι ποιοι ήταν αυτοί, που έβριζαν όποιον τολμούσε να βγει από το σπίτι του ή να πάει μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

Επίσης, θυμάμαι πάρα πολύ καλά, ποιοι ήταν αυτοί, που τραμπούκιζαν όποιον τολμούσε να εκφράσει μια διαφορετική άποψη από την επίσημη θέση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Θα περίμενε κάποιος, πως όλοι αυτοί οι πολύ υπεύθυνοι άνθρωποι θα είχαν φρικάρει με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, πως οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα, δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ και θα είχαν πάρει τις ντουντούκες για να διαμαρτυρηθούν.

Κι όμως. Απόλυτη σιωπή.

Πώς γίνεται αυτό;

Πώς γίνεται. από τη μια να τραμπουκίζεις όποιον Έλληνα πολίτη τολμούσε να βγει από το σπίτι του και από την άλλη να αδιαφορείς για τα εκατομμύρια τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα (από χώρες με πολλά κρούσματα και θανάτους) χωρίς καν ένα τεστ;

Η απάντηση είναι απλή: Payroll.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι στο Payroll. Είναι αγορασμένοι. Είναι ξεπουλημένοι.

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει το Payroll.

Εμένα δεν μου κάνουν εντύπωση αυτοί οι ξεπουλημένοι άνθρωποι (άλλωστε, είχα την ευκαιρία, να διαπιστώσω από κοντά πώς δουλεύει το κόλπο και να γνωρίσω προσωπικά πολλούς από αυτούς) αλλά το πόσα χάπατα υπάρχουν.

Γιατί πρέπει να είσαι εντελώς χάπατο, για να παίρνεις στα σοβαρά κάποιον, που τη μια στιγμή παθαίνει υστερία με κάποιον που βγήκε να περπατήσει στον δρόμο και την επόμενη αδιαφορεί για τα εκατομμύρια τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν κάνει τεστ.

(Η δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη: “O τουρίστας που θα μείνει 6-7 ημέρες στη χώρα μας δεν θα προλάβει να αναπτύξει τα υγειονομικά συμπτώματα” είναι αχαρακτήριστη. Ευτυχώς που η κυβέρνηση έλεγε, πως βάζει τους ανθρώπους πάνω από την οικονομία. Το βλέπουμε.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net