27 Απρ 2020

Τ. Χειβιδόπουλος:Να δώσει εξηγήσεις ο δήμαρχος για τα rapid test



'Η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας ρωτά ευθέως τον Δημητρη Καμπόσο, με ποια κριτήρια αγοράστηκαν τα τεστ, πόσο αξιόπιστα είναι και απο ποιους θα εκτελούνται."

Έχει διχαστεί, όπως φαίνεται,  η κοινή γνώμη του Άργους και όχι μόνο,  οι ίδιοι προβληματισμοί και στην  Περιφέρεια αλλά και στους επιστήμονες της χώρας σχετικά με την αξιοπιστία....


των rapid τεστ.
Με ανάρτησή του σήμερα στο προσωπικικό του χρονολόγιο στο facebook ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Άργους Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφέρει τα εξής:

"Επειδή δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω.
Επειδή ανησυχώ πολύ για τον τρόπο μεταχείρισης της κατάστασης που καθημερινά βιώνουμε με την πανδημία του Covid-19
Επειδή δεν είναι όλα εικόνα και προβολή.
Επειδή κανένας μας δεν μπορεί να διαχειρίζεται ανεύθυνα την υγεία των πολιτών.
Κοινοποιώ την γνώμη του ΕΙΔΙΚΟΥ , την άποψη μιας εξαίρετης ιατρού της πολης μας και πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας της κ. Δημητρας Μαυροματη σχετικά με τα Rapid tests που προμηθεύθηκε ο Δήμος μας και μας ανακοινώθηκαν μέσω διθυραμβικών αναρτήσεων στα social media.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ :
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ Rapid tests.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ.
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ.

ΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ , ΕΟΔΥ , ΔΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ , ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ) ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ."

Τι ανέφερε η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας Δήμητρα Μαυρομάτη

Πληροφορούμαι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ) ότι ο Δήμος Άργους Μυκηνών προμηθεύτηκε 300 rapid tests για ανίχνευση αντισωματων του κορονοιου .Κατ αρχάς θέλω να συγχαρώ τους υπεύθυνους στο Δήμο για την ευαισθησία τους, ευαισθησία που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε μέχρι σήμερα παρά τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Υγείας στο Δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια.
Αναρωτιέμαι όμως με ποια κριτήρια αγοράστηκαν αυτά τα rapid tests ,πόσο αξιόπιστα είναι και κυρίως από ποιους θα εκτελούνται. 
Θα ήθελα να επισημάνω ότι όλα τα διαγνωστικά tests είναι ειδικές διαγνωστικες εξετάσεις και πρέπει να εκτελούνται ΜΟΝΟ από ειδικούς επιστήμονες δηλαδή Βιοπαθολογους - Μικροβιολογους. 
Η δε ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ είναι ιατρική πράξη και οφείλει να εκτελείται από ιατρό η νοσηλευτή υπό την επίβλεψη του ιατρού. Αυτά ορίζει ο νόμος.
Σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε ξεκάθαρα για παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος μέ ότι αυτό συνεπάγεται!