27 Απρ 2020

Δυο εισαγγελείς θα διερευνήσουν την ύπαρξη ευθυνών για την διασπορά του κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι


Δύο  Εισαγγελείς, θα διερευνήσουν την ύπαρξη ευθυνών από παραλήψεις προσώπων και θεσμικών οργάνων, σχετικά με την διασπορά του Κορωναϊού στην δομή φιλοξενίας προσφύγων   –αιτούντων άσυλο στο Κρανίδι.



Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, καλείται να παρέμβει μετά από αναφορά του Δημοτικού Συμβούλου Ερμιονίδας  Τάσου Τόκα και συγχρόνως, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης, μετά από αναφορά του πρώην Περιφερειάρχη   Πέτρου Τατούλη.

Να σημειώσουμε πως ανάλογους  προβληματισμούς  είχε εκδηλώσει προς την κυβέρνηση και στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς  και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος και μάλιστα κατ’ επανάληψη, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί.

Μέχρι χθες  μία  εβδομάδα από την ανεύρεση των 150 νοσούντων, οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν είχαν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει για την προστασία των κατοίκων του δήμου Ερμιονίδας αλλά και των 300 μη νοσούντων που διαμένουν στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ.
Χθες τελικώς ο δήμαρχος ενημερώθηκε  απο την 6η ΥΠΕ, πως υπογράφτηκε και κοινοποιήθηκε στις Αρμόδιες Υγειονομικές Μονάδες, ή απόφαση για την ενίσχυση με δύο γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.