27 Απρ 2020

"ΑΛΚΥΩΝ":Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο Κορινθιακός ένας δεύτερος κόλπος της Ελευσίνας


H Oμοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου "Αλκυών"σε δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:
Από το έτος 2019 άρχισαν να βγαίνουν δημοσιεύματα στον τοπικό και περιφερειακό τύπο της Αχαΐας ότι κοινοπραξία πετρελαϊκών εταιρειών, που θα κάνει....


γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Δυτική Ελλάδα, ενδιαφέρεται να στήσει βάση εφοδιασμού και υποστήριξης των  εγκαταστάσεων εξόρυξης  στο νέο λιμάνι του Αιγίου.
Εγκαταστάσεις και δραστηριότητες με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή που λειτουργούν. Ουσιαστικά προεξοφλείται η πλήρης υποβάθμιση των εγγύς στεριανών και θαλάσσιων περιοχών. Αν δε συμβεί και ατύχημα, πολύ συχνό φαινόμενο  στις δραστηριότητες αυτές, τότε ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ.
Το τοπικό Λιμενικό Ταμείο καλωσόρισε με  «ανοιχτές τις αγκάλες»  την πιθανότητα τέτοιου είδους οικονομικών  δραστηριοτήτων. Έφτασε δε στο σημείο να μιλά για οικονομικά οφέλη προσδιορίζοντάς τα σε εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ. 
     Όπως κάθε Δημόσια Αρχή έτσι και το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος πρέπει να μεριμνά για το δημόσιο συμφέρον που έχουν από κοινού όλοι οι άνθρωποι  που επηρεάζεται η ζωή τους από τις αποφάσεις του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση επηρεάζονται όχι μόνο οι  κάτοικοι του Αιγίου και της γύρω περιοχής αλλά όλου του Κορινθιακού. Σε κάθε Λιμενικό Ταμείο, Δήμο , Περιφέρεια κλπ, είναι υποχρεωτικό οι αποφασίζοντες να μπορούν να  υποστηρίξουν τις αποφάσεις τους  με επιχειρήματα και τεκμηρίωση  και  να αποδεικνύουν  ότι εξυπηρετούν ξεκάθαρα το δημόσιο συμφέρον πολύ περισσότερο από ότι το ζημιώνουν στο σύνολο των πτυχών του θέματος και σε βάθος χρόνου. Σε κρίσιμες περιόδους όπως αυτές που διανύει σήμερα η Ελλάδα και η κάθε τοπική Ελληνική κοινωνία, καθιστούν αυτά τα θέματα   ακραίας σοβαρότητας." 
          
Eκτός των άλλων η  Ομοσπονδία συλλόγων καταλήγει στο δελτίο τυπου πως  δεν θα επιτρέψει να γίνει ο Κορινθιακός Κόλπος η πίσω αυλή του Σαρωνικού ή  ένας δεύτερος κόλπος της  Ελευσίνας.  Ιδίως όταν εδώ και αρκετά πλέον χρόνια όλοι οι Δήμοι του Σαρωνικού περιλαμβανομένου της Ελευσίνας κάνουν ότι μπορούν για να ξεφύγουν από το κακώς εφαρμοσμένο «βιομηχανικό» παρελθόν τους και να εισέλθουν σε βιώσιμα παραγωγικά μοντέλα.