21 Απρ 2020

Αποκλειστικό: Δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για τον κορωνοιό στις δομές της Κορινθίας - Εδώ και τώρα να ελεγχθούν όλοι οι μετανάστες απο κλιμάκια του ΕΟΔΥ ζητά ο Χρυσ. Μέλλος


Ας είμαστε ειλικρινείς.
Το θέμα των 152 κρουσμάτων κορωνοϊού  της δομής προσφύγων  στην Ερμιονίδα  αιφνιδίασε την κυβέρνηση.
Μετά την Κυριακή του Πάσχα διάχυτη ήταν  η αισιοδοξία...


πως τα καταφέραμε , επειδή δεν ψήσαμε αρνί στην ύπαιθρο  μαζί με τους συγγενείς, και οι κυβερνητικές πηγές έκαναν ακόμα και σήμερα λόγο για σταδιακή άρση των μέτρων η οποία θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. 
Επομένως, τα κρούσματα κορωνοιού στο Κρανίδι "έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία" και αυτό το προδίδουν οι ίδιες οι δηλώσεις, πως "η δομή στο Κρανίδι είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. "
Εαν αντιμετωπίζαμε με σοβαρότητα το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας τώρα δεν θα αιφνιδιάζονταν οι κυβερνώντες μαζί με την αμήχανη Περιφέρεια.
Εαν είχαν ληφθεί μέτρα στις δομές προσφύγων και στους καταυλισμούς των ρομά ,τώρα δεν θα ανησυχούσαμε για μια νέα αρχή ενός νέου Γολγοθά. 
Αυτή την ολιγωρία την διαπιστώνεις και στα κυβερνητικά επιτελεία αλλά και στην παντελή απουσία της Περιφέρειας ,όπου 3 ημέρες τώρα ο επικεφαλής της απουσιάζει απο την υπόθεση και σήμερα εμφανίζεται για να παρουσιάσει "ως προφητεία" του το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε , ενώ βοούν τα ΜΜΕ όλες αυτές τις ημέρες. 
Επικοινωνία κατώτερη των περιστάσεων.
Με αφορμή το Κρανίδι και την αγωνία μιας ολόκληρης περιοχής , της αγαπημένης Ερμιονίδας, έρχομαι και στα θέματα της Κορινθίας .
Η οποία έχει δυο δομές προσφύγων στο στρατόπεδό της Κορίνθου, και μια δομή στους Αγίους Θεοδώρους
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, πέραν απο κάποιο  περιορισμό στις ώρες εξόδου των προσφύγων της ανοιχτής δομής ΚΑΝΕΝΑΣ  δεν είναι υπεύθυνος να τους ελέγξει υγειονομικά.
Στην επικοινωνία μας με τον προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλλάντη Μέλλο πληροφορηθήκαμε πως ιατρικός κόσμος του νομού έχει κάνει δυο επιστολές για το θέμα αυτό, του υγειονομικού ελέγχου της ανοιχτής δομής για τον κορωνοιό, η μια προς τον ΕΟΔΥ και η δεύτερη προς τον υπουργό κ. Μηταράκη.
Καμία απάντηση και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή. 
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως εαν υπάρξει κάποιο γεγονός ανάλογο της Αργολίδας στην Κορινθία  θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερο  πρόβλημα. 
Ο κ. Μέλλος μετά απο τις τελευταίες εξελίξεις ζητά έστω και τώρα να έλθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να ελέγξει όλους τους μετανάστες των δομών της Κορίνθου. 
Απο την άλλη, είναι άξιο απορίας πώς δεν το ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλο αυτό τον καιρό, όταν η ίδια γνωρίζει και το διατυμπανίζει, πως η Πελοπόννησος δεν έχει επαρκείς υγειονομικές μονάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο πρόβλημα. 
Πώς λοιπόν δεν ζήτησε ποτέ η Περιφέρεια Πελοποννήσου την προστασία των κατοίκων και προσφύγων της Κορινθίας και της Αργολίδας; 
Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν απο αυτή την θλιβερή εξέλιξη και όσοι μας χαρακτήριζαν καχύποπτους ή και προκατελημένους,σήμερα καταλαβαίνουν πως ερωτάμε και επισημαίνουμε τα αυτονόητα.


Τζένη Σουκαρά