9 Απρ 2020

Η απώλεια της πρώτης κατοικίας κάνει καλό στην υγεία


Επειδή έχει προκύψει πρόβλημα με την προστασία της πρώτης κατοικίας (εν μέσω πανδημίας), θέλω να καθησυχάσω τους Έλληνες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω, πως εγώ δεν κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου. Δεν έχω σπίτι για να το χάσω.


Ήμουν προνοητικός. Δεν κινδυνεύω να χάσω το σπίτι (που δεν έχω) ούτε από τις αποφάσεις των θεσμών, ούτε από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη· όπως δεν κινδύνευα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ξέχασε πως ήταν κυβέρνηση και κάνει τώρα την παρθένα στο θέμα της πρώτης κατοικίας και ζητάει παράταση της προστασίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πολλοί Έλληνες τρομάζουν στην ιδέα, πως θα χάσουν το σπίτι τους, ενώ στους δρόμους καραδοκεί η πανδημία.

Κακώς.

Οι Έλληνες πρέπει να βγουν έξω στους δρόμους.

Η κυβέρνηση επέβαλε το “Μένουμε σπίτι” για να αντιμετωπίσει αρχικά την πανδημία, αλλά τώρα περνάει στο επόμενο βήμα του σχεδίου, το “Μένουμε χωρίς σπίτι” ή “Μένουμε έξω από το σπίτι”.

Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης απέναντι στον κορωνοϊό είναι να βγάλει τους Έλληνες έξω.

Όσοι χάσουν το σπίτι τους, θα βρεθούν στον δρόμο και θα αναπτύξουν ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό· ανοσία όχι μόνο στον κορωνοϊό, τίποτα δεν θα τους πιάνει.

Άρα, μην επιτρέποντας την προστασία της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση θα κάνει καλό στους Έλληνες, που θα χάσουν τα σπίτια τους, αφού θα αποκτήσουν ανοσία της αγέλης (σαν βόδια που είναι) απέναντι στον κορωνοϊό.

Αλλά οι Έλληνες είναι τόσο ζώα, που ούτε ένα ευχαριστώ δεν λένε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αγωνίζεται για να τους σώσει.

Υ.Γ. Έχει πολλή πλάκα που η κυβέρνηση (στο θέμα του κορωνοϊού) έχει πέσει θύμα του ίδιου της του παραμυθιού. Πούλησαν (μαζί με τα ΜΜΕ των ολιγαρχών) το παραμύθι “εμείς τα κάναμε καλύτερα από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου” και τώρα (μετά από τόση επιτυχία) δεν ξέρουν, τι να κάνουν. Περιμένουν να δουν, τι θα κάνουν οι άλλοι. Αν περνούσε από το χέρι τους, θα μας κρατούσαν για πάντα κλεισμένους μέσα στα σπίτια.


ΠΗΓΗ:pitsirikos.net