9 Απρ 2020

Καλή αντάμωση στις παραλίες


Μετά από το λουκέτο στη χώρα, εξαιτίας του κορωνοϊού, θα έμοιαζε λογικό, να είμαστε όλοι πάρα πολύ θλιμμένοι, αλλά, αν προσέξετε την κατάσταση, είναι πολύ αριστοφανική και βγάζει πολύ γέλιο.

Κατ΄ αρχάς, το κόμμα που σαν κυβέρνηση εκτόξευσε το δημόσιο χρέος, οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και κατέστρεψε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (με τις διαρκείς περικοπές των Μνημονίων) έγινε πάλι κυβέρνηση και υπόσχεται να σώσει τους Έλληνες από την πανδημία. 


Δηλαδή, το κόμμα που αδιαφόρησε για τις ζωές των Ελλήνων, σήμερα το έχει πάρει ο πόνος για τις ζωές των Ελλήνων.

Με τι χρήματα θα τους σώσει τους Έλληνες;

Μα, με τα δικά τους! Με τους φόρους που θα πληρώσουν.

Αλλά αυτό μοιάζει, να μην το σκέφτεται κανένας Έλληνας. Βέβαια, εδώ δεν σκέφτηκαν, πως υποθηκεύτηκε η χώρα και έφυγαν μετανάστες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, θα σκεφτούν, ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα για την οικονομία της χώρας που έχει μπει κι αυτή σε καραντίνα;

Το ακόμα καλύτερο είναι, πως οι Έλληνες αποθεώνουν την κυβέρνηση, που τους σώζει από τον κορωνοϊό.

Μα, η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να κλείσει όλους τους Έλληνες στα σπίτια τους, αφού ήξερε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας το κατέστρεψε η ίδια με την χρεοκοπία και τα Μνημόνια, οπότε δεν έπρεπε με τίποτα οι Έλληνες να φτάσουν στα νοσοκομεία.

Οπότε, φυλάκισε τους Έλληνες στα σπίτια τους. Και αυτοί να χειροκροτάνε και να αποθεώνουν αυτούς που τους ξέσκισαν.

Καλά, το ότι οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία για να επιστρέψουν στην …κανονικότητα, είναι να πέφτεις κάτω από τα γέλια.

Το πιο αστείο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι οι Έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση την δουλειά της κάνει.

Κυβέρνηση και ολιγάρχες ξέρουν τι θα ακολουθήσει την επιστροφή στην …κανονικότητα, μετά τον κορωνοϊό. Και κερδίζουν χρόνο και μάσα. Οι Έλληνες πολίτες μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται, τι θα ακολουθήσει την “πανδημία”.

Από τις κορυφαίες στιγμές αυτής της περιόδου της καραντίνας (τρελό γέλιο να βάζεις σε καραντίνα 11 εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν κορωνοϊό, για να προστατεύσεις αυτούς τους υγιείς από τον κορωνοϊό) ήταν ότι πέθανε ο Μανώλης Γλέζος και οι Έλληνες, που είναι χεσμένοι από τον φόβο τους και έχουν κλειδωθεί στα σπίτια τους, έλεγαν πόσο γενναίος ήταν ο Γλέζος (σ.σ. Αυτό ούτε ο Αριστοφάνης δεν θα το σκεφτόταν. Τον σκίσαμε τον πρόγονο).

Επίσης, τώρα οι Έλληνες ακούν με δέος τους λοιμωξιολόγους (και ειδικά έναν από αυτούς), αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο.

Οι λοιμωξιολόγοι δεν είδαν αυτή την επιδημία να έρχεται. Οπότε, σε τι χρησιμεύουν;

Στην Ιταλία, έχουν βγει οι λοιμωξιολόγοι στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών και σκοτώνονται μεταξύ τους. Πέντε λοιμωξιολόγοι, δέκα διαφορετικές απόψεις.

Εδώ, όμως, μια. Η φωνή του Θεού. Ο Τσιόδρας.

Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες, πως οι σπουδές ενός ανθρώπου δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα, τελικά.

Ο πλανήτης έχει πολλούς διάσημους οικονομολόγους (και πολλούς με Νόμπελ Ειρήνης), αλλά κανείς τους δεν είδε το κραχ του 2008 που ερχόταν.

Οπότε, σε τι χρησιμεύουν όλοι αυτοί;
Σε τίποτα.

Πολύ αστεία ήταν και η απαγόρευση της κολύμβησης στις παραλίες.

Αυτό προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς Έλληνες, αν και είναι περίεργο, να έχεις δεχτεί με χαρά να κλειδωθείς στο σπίτι σου και να σε πειράζει, που δεν θα μπορείς να πας για μπάνιο στην θάλασσα

Πάντως, οι Έλληνες (που νομίζουν όλοι πως είναι επαναστάτες) είναι σε τραγική φάση, αφού από το “Καλή αντάμωση στα γουναράδικα” πέρασαν στο “Καλή αντάμωση στις παραλίες”.

Εγώ θα πρότεινα και το “Καλή αντάμωση στις νεροτσουλήθρες”. Είναι πιο εναλλακτικό.

Πάρα πολύ αστείο είναι και αυτό, που λένε κάποια κυβερνητικά στελέχη, πως, επειδή φέτος η χώρα δεν θα μπορεί να έχει πολλούς ξένους τουρίστες, θα πρέπει να στραφεί στον εσωτερικό τουρισμό, στους Έλληνες τουρίστες.

Μεγαλοφυές! Πώς δεν το σκεφτήκαμε εμείς αυτό;

Δηλαδή, σε μια χώρα που έχει μπει λουκέτο σχεδόν σε όλα, οι άνθρωποι δεν δουλεύουν και δεν πληρώνονται, οι λογαριασμοί τους τρέχουν και κάποιοι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν φαγητό (ενώ δεν ξέρουν πότε και αν θα δουλέψουν ξανά) η κυβέρνηση θα ζητήσει από αυτούς τους ανθρώπους, να πάνε να κάνουν διακοπές στα νησιά, για να τονώσουν τον ελληνικό τουρισμό. Με τι χρήματα; Αφού ξέρουμε, πως (και πριν τον κορωνοϊό) πάνω από το 70% των Ελλήνων δεν πήγαινε διακοπές. Θα πάει φέτος;

Ότι και να πεις είναι λίγο.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι στην κυβέρνηση, που λένε, πως οι ξένοι τουρίστες θα έρθουν στα νησιά μας και τους καλούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Δηλαδή, αυτοί που σήμερα δεν επιτρέπουν στους Έλληνες να πάνε στα νησιά και στα χωριά τους ούτε για Πάσχα και απειλούν να τους ξεσκίσουν στα πρόστιμα, με την δικαιολογία πως, αν πάνε στα νησιά και στα χωριά θα κολλήσουν τους ντόπιους και θα τους πεθάνουν, θα κάνουν κάλεσμα σε εκατομμύρια ξένους τουρίστες να επισκεφτούν τα μέρη, που σήμερα (και για πολύ καιρό ακόμα) οι Έλληνες απαγορεύεται να πάνε.

Μάλλον, αν είσαι νησιώτης είναι κακό να σε κολλήσει Έλληνας κορωνοϊό· αν σε κολλήσει ο ξένος τουρίστας, είναι υπέροχο.

Είναι υπέροχη η χώρα μας.

Και ο λαός μας υπέροχος.

Αξεπέραστος.

(Καλή αντάμωση στις παραλίες. Εκεί θα λογαριαστούμε …μετά. Μην και δεν έρθετε. Σας θέλω γενναίους).

(Α, και πού είστε; Οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι …κρίσιμες! Τι πλάκα.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net