3 Μαρ 2020

Oι πρόσφυγες και οι μετανάστες να πάνε στις χώρες που επιθυμούν


Οι εικόνες και τα βίντεο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και από τη Μυτιλήνη κάνουν τον γύρο του κόσμου και η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν ένας από τους κακούς της υπόθεσης (αυτό θα έχει μεγάλο κόστος στον τουρισμό, αλλά ευτυχώς οι Έλληνες είναι υπεράνω χρημάτων), αφού απαγορεύει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και το να κατευθυνθούν...


στη χώρα προορισμού τους, ενώ εμφανίζονται κάτοικοι της Μυτιλήνης να βρίζουν πρόσφυγες με μωρά και Έλληνες λιμενικοί να προσπαθούν να βουλιάξουν βάρκα με ανθρώπους.

Μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών νομίζουν, πως συμβαίνει κάτι πολύ ηρωικό αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα· ότι δηλαδή είναι ηρωικό, να εμποδίζεις πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τα σύνορά σου και να κατευθυνθούν στην Γερμανία.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που νόμιζαν πέρσι, πως είναι πολύ ηρωικό να τραγουδούν εμβατήρια στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, μια υπόθεση που χάθηκε για την Ελλάδα οριστικά πριν από τριάντα σχεδόν χρόνια, αλλά τότε όλοι αυτοί οι πατριώτες χόρευαν τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια και δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα· όπως αργότερα δεν πήραν χαμπάρι, πως η χώρα χρεοκόπησε.

Μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων έχει πολύ έντονες διαθέσεις τσαμπουκά με τους Βορειομακεδόνες και τους πρόσφυγες (που απλά θέλουν να περάσουν από τη χώρα μας) αλλά όλος αυτός ο ηρωισμός πάει περίπατο, όταν τα τουρκικά πλοία κόβουν βόλτες στο Αιγαίο, αφού ξαφνικά όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες μετατρέπονται σε …υπερκότες.

Το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών δεν είναι ένα θέμα, που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες στην καθημερινότητά τους.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011, ήταν λογικό πως οι μεγάλοι πληθυσμοί προσφύγων που θα κινούνταν προς την Ευρώπη, θα επηρέαζαν και τους Έλληνες.

Οι Έλληνες υποδέχτηκαν όμορφα τις πρώτες φουρνιές προσφύγων και οι εικόνες Ελλήνων και προσφύγων (κυρίως από τη Μυτιλήνη) έκαναν τον γύρο του κόσμου και συγκίνησαν εκατομμύρια ανθρώπους.

Βέβαια, στην πορεία φάνηκε, πως το πρόβλημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο.

Ο πόλεμος στη Συρία (και σε άλλες χώρες) δεν σταμάτησε, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκλεισαν τα σύνορά τους παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, ενώ η χρεοκοπημένη Ελλάδα δέχτηκε χωρίς την παραμικρή διαφωνία όσα της επέβαλαν οι εταίροι της στο μεταναστευτικό θέμα και δεν έκανε ποτέ αυτά που θα έπρεπε να έχει κάνει.

Ο Ερντογάν εργαλειοποίησε τους πρόσφυγες· το ίδιο έκαναν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αλλά και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες από τις τοπικές κοινωνίες ήταν λογικό να ξεφουσκώσει.

Αν κάποιος έχει υπάρξει εθελοντής στη ζωή του, γνωρίζει καλά πως ο εθελοντισμός δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση.

Ο εθελοντισμός είναι για να καλύψεις τις ανάγκες την ώρα που δημιουργείται το πρόβλημα, ώστε να έρθει μετά το οργανωμένο κράτος και να αναλάβει την κατάσταση· γι’ αυτό υπάρχουν τα κράτη.

Αυτό στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ.

Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Χίο και στη Μυτιλήνη τους υποδέχονται ακόμα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Λάθος. Έγκλημα.

Η Ελλάδα, θεωρητικά, είναι ένα οργανωμένο κράτος.

Είναι Μάρτιος του 2020, δεν είναι το 2015.

Ο εθελοντισμός τελείωσε.

Οι άνθρωποι έχουν δουλειές και ζωές.

Και να είστε καχύποπτοι με αυτούς που είναι μόνιμα εθελοντές και Μητέρες Τερέζες. Αυτό είναι επάγγελμα, δεν είναι εθελοντισμός.

Οπότε, αν είναι επάγγελμά σου οι πρόσφυγες, τους θέλεις να μείνουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μυτιλήνη. Μη χάσεις και την δουλειά σου.

Τι θα γίνουν όλοι αυτοί που δουλεύουν στα προγράμματα για εξαρτημένους ανθρώπους, αν δεν υπάρχουν εξαρτημένοι άνθρωποι; Ήρεμα ρωτάω.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης και της Χίου είναι ρατσιστές, φασίστες, δημοκράτες, κομμουνιστές, φιλελέδες, αναρχικοί, βίγκαν ή οτιδήποτε άλλο.

Ας είναι ότι θέλουν. Ας είναι και Ολυμπιακοί.

Το θέμα είναι, ότι δεν είναι δουλειά των κατοίκων της Μυτιλήνης, της Χίου ή οποιουδήποτε άλλου πολίτη της Ελλάδας το μεταναστευτικό.

Το μεταναστευτικό το 2020, είναι πια ένα πρόβλημα που αφορά μόνο το ελληνικό κράτος.

Το μεταναστευτικό είναι θέμα της κυβέρνησης, όχι των ψαράδων της Μυτιλήνης.

Κυβέρνηση;

Αλήθεια, ποιος είναι στην κυβέρνηση σήμερα;

Α, είναι κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και το κόμμα που πριν από μερικά χρόνια είχε για πρόεδρο τον Σαμαρά (τον Μακεδονομάχο που ως υπουργός Εξωτερικών είχε υπογράψει πρώτος έγγραφο με τον όρο “Μακεδονία”), ενώ αυτός ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, υποσχόμενος, μεταξύ άλλων, πως θα ανακαταλάβει τις πόλεις μας από τους παράνομους μετανάστες, αλλά αυτά τα έλεγε για τους χαζούς Έλληνες (που είναι εντελώς χάπατα), αφού, όταν πήγαινε στο εξωτερικό, ο Σαμαράς έλεγε, πως οι μετανάστες είναι όμηροι στην Ελλάδα, αφού στην ουσία αλλού θέλουν να πάνε.

Ε, με κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και είναι τίγκα στους ακροδεξιούς, τι να περιμένεις στο μεταναστευτικό; Αλλά αυτούς ψηφίσατε για να πάτε μπροστά. Περαστικά.
Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερος. Δεν ήταν. Οι συριζοπασόκοι είναι υποκριτές. 

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι (διαχρονικά) δεν υπάρχει κράτος.

Μπορεί του χρόνου να γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την  Επανάσταση του 1821 αλλά κράτος δεν φτιάξαμε ποτέ. Κι ας προσπάθησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις να φτιάξουν εδώ ένα κράτος.

Το μεταναστευτικό είναι θέμα και των Μεγάλων Δυνάμεων. Βασικά, είναι μόνο δικό τους θέμα.

Αφού η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, η Γερμανία πρέπει να φροντίσει και για το Μεταναστευτικό.

Βέβαια, η Γερμανία φροντίζει.

Η Γερμανία φροντίζει να μην φτάσουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Γερμανία, όπου θέλουν να πάνε.

Φροντίζει να τους εγκλωβίσει στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα για την Γερμανία είναι χωματερή ψυχών.

Δεν είναι χαζοί οι Γερμανοί, για να κάνουν αυτοί την βρομοδουλειά.

Βάζουν τους Έλληνες να την κάνουν.

Οι Γερμανοί έμαθαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αν είχαν τότε την τωρινή τους εμπειρία, δεν θα έκαιγαν οι Γερμανοί τους Εβραίους και τους άλλους.

Θα έβαζαν τους Έλληνες να το κάνουν.

Αυτό κάνουν σήμερα οι Γερμανοί.

Έχουν βάλει τους Έλληνες να είναι οι κακοί απέναντι στους πρόσφυγες. Και θα σκέφτονται οι Γερμανοί “κρίμα, γαμώτο, που δεν είχαμε βάλει και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τους Έλληνες να καίνε τους ανθρώπους. Είναι τόσο δουλοπρεπείς οι Έλληνες που θα το έκαναν.”.

Και οι Έλληνες τι κάνουν σήμερα;

Οι Έλληνες λένε “Εμείς εντολές εκτελούμε”.

Ε, αυτό ακριβώς έλεγαν -όταν δικάζονταν- και οι ναζί που έκαιγαν ανθρώπους: “Εμείς εντολές εκτελούσαμε”.

Λοιπόν, αν οι Έλληνες δεν το έχουμε χάσει εντελώς, αν μέσα μας έχει μείνει λίγη ανθρωπιά, αν έχουμε καταλάβει έστω και ελάχιστα το πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ανθρώπινη ζωή, αν δηλαδή είμαστε έστω και λίγο Έλληνες, οφείλουμε να κάνουμε ένα και μόνο πράγμα:

Πρέπει να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα και να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Η Ιστορία μας κοιτάει.

Η Ιστορία κοιτάει εμάς, όχι τον Μητσοτάκη, όχι την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχουμε εμείς.

Η Ιστορία ξέρει πολύ καλά, πως οι Έλληνες έρχονται από πολύ μακριά, επειδή οι Έλληνες ήταν πάντα με τους ανθρώπους. Και με το Δίκαιο.

Εγώ λέω, πως οι Έλληνες θα είναι και πάλι με τους ανθρώπους, και δεν θα είναι αυτοί που θα ξεσπάσουν σε ανθρώπους χωρίς εστίες, σε έγκυες και σε παιδιά.

Οι Έλληνες δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό. Εκτός αν δεν υπάρχουν πια Έλληνες.

(Κοίτα, Ιστορία, πώς θα το κάνουν οι Έλληνες πάλι.)

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net