3 Μαρ 2020

Ο Νίκας κατά των κομματικών που στελεχώνουν τα Νοσοκομεία:"Να τελειώνουμε με τους κομισάριους"


Εντύπωση προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σχετικά με τις κομματικές τοποθετήσεις των διοικητών των Νοσοκομείων και την μην εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης στα Διοικητικά...


Συμβούλια των Νοσοκομείων. 

"Αυτό το απαράδεκτο γεγονός, με κομματικές διαδικασίες να στελεχώνονται νοσοκομεία και η τοπική κοινωνία να μην έχει λόγο στην διοίκηση των νοσοκομείων, παρά μόνο να πληρώνει είναι απαράδεκτο.Η Περιφέρεια και οι Δήμοι μόνο εισφέρουν για την λειτουργία των Νοσοκομείων. Απαγορεύεται όμως να μπουν στο Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων.
Η ευθύνη της υγείας των πολιτών ανήκει και σε εμάς.Πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να είμαστε μέσα στην διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων. 
Να τελειώνουμε με τους κομισάριους." δήλωσε ο Περιφερειάρχης. 

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε σε αυτή την τοποθέτηση, η οποία ωστόσο έρχεται σε μια περίεργη στιγμή για την χώρα απο πλευράς υγείας και συντονισμού λόγω κορονοιού, αλλά και απο το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ επανέφερε  τα κομματικά κριτήρια στις τοποθετήσεις των νέων διοικητών. 

Επομένως, πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτή η τοποθέτηση Νίκα η οποία οπωσδήποτε δεν έγινε τυχαία; 

Ο κ. Νίκας  αποκάλυψε επίσης  πως η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση απο πλευράς υγείας."Όταν έχουμε γύρω στα 20 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σε όλα μας τα νοσοκομεία, προφανώς αυτό δεν είναι κάτι αισιόδοξο." 

Ωστόσο, "ο κορονοιός να μην γίνει παρανοιός", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσο "Να μην υπερβάλλουμε, να είμαστε συγκρατημένοι και αυτοελεγχόμενοι. Είναι ένα γεγονός το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών και του κέντρου αναφοράς." είπε ο κ. Νίκας.


Πάντως όσοι διοικητές Νοσοκομείων άκουσαν σήμερα τον Περιφερειάρχη θα αισθάνθηκαν πολύ άβολα.