25 Μαρ 2020

Εθελοντισμός είναι η λύση


Με ρίγη συγκίνησης παρακολουθώ τις εκκλήσεις του κράτους για εθελοντισμό στον τομέα της υγείας. 
Απορώ, πώς και δεν ζητούν ποτέ, να μας φτιάξουν οι μηχανικοί δρόμους, γέφυρες και σπίτια εθελοντικά. Να δώσουν τα σούπερ μάρκετ φαγητό εθελοντικά και τα καταστήματα ρούχων να ντύσουν κόσμο εθελοντικά. 


Εθελοντικά θα έπαιρνα ευχαρίστως και κανένα μύριο ευρώ, αν φυσικά η τράπεζα άνοιγε εθελοντικά τα συρτάρια και μου το έδινε. Εθελοντικά πάντα.

Εθελοντικά να πάνε και οι συνταξιούχοι γιατροί να βοηθήσουν, είπαν στην Ιταλία.

Φυσικά, αρχίζει ο ιός και ξεπαστρεύει τους εβδομηνταπεντάχρονους ιατρούς, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα σχεδόν είκοσι εξηντάρηδες συναδέλφους. Κάτι μου λέει, πως οι υπόλοιποι θα καθίσουν σπίτι.

Αληθινό περιστατικό στην Ελλάδα: ζευγάρι νοσηλευτών πάνε τα παιδιά στη γιαγιά στο χωριό, γιατί δεν έχουν πού να τα αφήσουν. Προχθές έρχεται ασθενοφόρο και μαζεύει την γιαγιά επειγόντως. Τα παιδιά μένουν πιο συχνά ασυμπτωματικά, οπότε διασπείρουν ύπουλα.

Χρειαζόμαστε εθελοντές babysitters για τους εργαζόμενους σε νευραλγικούς τομείς.

Δεν θέλουμε εθελοντικά, θα θέλαμε ένα σύστημα προετοιμασμένο για σενάρια καταστροφής.

Τα κράτη όχι ρεζέρβα δεν είχαν, αλλά πήγαιναν με τρεις ρόδες αντί για τέσσερις. Κλάταρε η μία και έπεσαν έξω.

Τώρα θα μας σώσει ο εθελοντισμός… Για κάθε εκατό εθελοντές υπάρχουν δέκα αντικοινωνικοί, που αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, και όταν επιτέλους πάει ο εθελοντής (και μη) να ψωνίσει, δεν βρίσκει πλέον τίποτα.

Ένα ωραίο που διάβασα:

– Όταν σας έλεγα, πως θα έρθει η καταστροφή και θα διαλυθεί το σύστημα, ο κόσμος θα τρώγεται, τα κράτη θα διαλύονται, θα επικρατεί χάος, με λέγατε μ@λάκα. Τώρα ποιος είναι ο μ@λάκας;
– Πάλι εσύ…

Όσο για την διάχυτη ανησυχία, πως αυτό είναι πρόβα τζενεράλε για να καταστείλουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, έχω μία ερώτηση μόνο: τα ποια;

Αυτά που αγνοούν στα δημοψηφίσματα; 
Αυτά που μας καβαλάνε υπηρεσιακούς πρωθυπουργούς; 
Αυτά με τα οποία ανακεφαλαιώνουν τις τράπεζές τους; 
Μήπως τα άλλα με τα οποία σκύβουν τα κεφάλια στις εντολές των Γερμανών; 
Εκείνα ίσως που αφήνουν τον κόσμο χωρίς πραγματική περίθαλψη και παιδεία, για να αγοράζουν όπλα αντί για βιβλία και φάρμακα, μειώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής του και τσαλακώνοντας τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον;

Δεν νομίζω, πως μυρίστηκε το σύστημα καμία επαναστατική διάθεση στον αέρα και είπε να ανοίξει τα μυστικά εργαστήρια και να διασπείρει τον ιό, σαν πρόφαση για να μας υποτάξει. 
Μας έχει υποταγμένους εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.

Πώς γίνεται οι ίδιοι, που χειροκρότησαν την απάντηση της Κίνας (βαθύτατα αντιδημοκρατική και δυστοπική πλέον κοινωνία που επέβαλε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας και σκληρή καραντίνα), να αντιδρούν στα ίδια μέτρα όταν λαμβάνονται στην Δύση; Για τους Κινέζους είναι καλά, αλλά για εμάς ολοκληρωτικά;

Βλέπω έναν συνεχόμενο ιδεολογικό πόλεμο, να ξεδιπλώνεται πάνω στην κατάσταση. Ναι, όταν ο ιός φτάσει στην Κούβα θα αντιμετωπισθεί καλύτερα. Είναι κράτος-εξαξωγέας υπηρεσιών, προσωπικού και τεχνολογίας υγείας εδώ και δεκαετίες. Ανταλλάσσει όλα αυτά με προϊόντα, παρακάμπτοντας το εμπάργκο.

Ένα κράτος που εξάγει χιλιάδες γιατρούς σε ετήσια βάση, απλά θα κρατήσει μερικούς, μέχρι να περάσει η μπόρα. Είδες που το βρίζαμε το εμπάργκο; Θα τους σώσει στην πανδημία!

Καλή φάση, η ανθρωπότητα να καταρρεύσει μαζικά και ο κυρίαρχος πληθυσμός του πλανήτη να είναι οι Κουβανοί!

Τέλος πάντων, σε λίγο πρέπει να συνδεθώ με την κλινική μου στην Σουηδία, που είναι ακριβώς το αντίθετο ενός κουβανέζικου πάρτι, αν θέλετε να ξέρετε. Οπότε λέω, να το κλείσω εδώ.

Βασίλης

(Φίλε Βασίλη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως, ακόμα και σε μια κατάσταση σαν αυτή, πολλοί άνθρωποι αρνούνται να απαλλαγούν από τις πεποιθήσεις τους και τις βεβαιότητές τους. Κλεισμένοι στα σπίτια τους, θεωρούν πως αυτό που ζουν τώρα, είναι ένα διάλειμμα από την …κανονικότητα. Βασίλη, τον κορωνοϊό τον μετέφεραν στην Κούβα - πριν από 15 μέρες - τρεις Ιταλοί τουρίστες, οι οποίοι, αν και γνώριζαν το τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε στη χώρα τους με τον κορωνοϊό, πήγαν διακοπές στην Κούβα, χωρίς πρώτα να κάνουν μια εξέταση, για να δουν αν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Σήμερα, η Κούβα έχει 40 κρούσματα - μην ξεχνάμε πως είναι τουριστική χώρα - και κλείνει τα σύνορά της, ενώ βάζει σε απομόνωση τους 30 χιλιάδες τουρίστες που είναι ακόμα στην Κούβα. Δεν έχω καμία αμφιβολία, πως, αν ο κορωνοϊός είχε πρωτοεμφανιστεί στην Κούβα, αντί για την Κίνα, θα είχαμε ήδη το εμβόλιο. Βέβαια, η θερμοκρασία αυτή την εποχή στην Κούβα είναι πάνω από 30 βαθμοί, οπότε μάλλον δεν ευνοείται η διάδοση του κορωνοϊού. Βασίλη, η Κούβα πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που γιατροί γίνονται μόνο αυτοί που θέλουν πραγματικά να γίνουν γιατροί. Στις άλλες χώρες, γίνονται γιατροί και αυτοί που το αγαπούν, αλλά πολλοί άνθρωποι γίνονται γιατροί μόνο για να βγάλουν χρήματα και για να μην χρειαστεί να αλλάξουν επάγγελμα σε κάποια μετέπειτα φάση της ζωής τους. Δεν τους κατηγορώ για αυτό, απλά το επισημαίνω.  Βασίλη, προχτές έφτασαν στην Ιταλία οι γιατροί από την Κούβα, για να βοηθήσουν. Είδα το βίντεο, που κατέβαιναν από το αεροπλάνο. Δες το. Αυτά για την Κούβα και τους Κουβανούς. Επιστροφή στην Ελλάδα που έδιωξε τους γιατρούς της στο εξωτερικό. Αλλά αυτά θέλουν οι Έλληνες που νιώθουν πάντα …αδικημένοι. Να είσαι καλά, Βασίλη. Την αγάπη μου).


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net