25 Μαρ 2020

Επιθετική κίνηση από την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα - Σφοδρή αντίδραση Τσίπρα


Σε μια επιθετική κίνηση η Τουρκία προχώρησε σε μονομερή κατάθεση συντεταγμένων, που καλύπτουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα. 
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού...



και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που ζητά επιτακτικά από την κυβέρνηση «να θέσει επιτέλους το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία που καλύπτουν προκλητικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έγινε γνωστή παραμονή της εθνικής μας επετείου, αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οποιαδήποτε ενέργεια κατάθεσης συντεταγμένων από την Ελλάδα, πρέπει να συνοδευτεί από σαφές ευρωπαϊκό μήνυμα στην Τουρκία, ότι ως εδώ και μη παρέκει».


"app-facebook
Alexis Tsipras
Η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία που καλύπτουν προκλητικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έγινε γνωστή παραμονή της εθνικής μας επετείου, αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οποιαδήποτε ενέργεια κατάθεσης συντεταγμένων από την Ελλάδα, πρέπει να συνοδευτεί από σαφές ευρωπαϊκό μήνυμα στην Τουρκία ότι ως εδώ και μη παρέκει".

2,4 χιλ.   109    275